Umjesto s tri, Međimurje se vraća s bodom iz Lučkog

U 19. kolu 2. HNL Međimurje je gostovalo kod starosjedioca u Drugoj ligi i potajno se nadalo bodu. To se i ostvarilo, a mogli su i do sva tri, a zašto nisu nešto su krivi sami zbog neiskorištenih prilika, a u dvije situacije drastično ih je oštetio sudac Linić iz Rijeke.

Početna inicijativa je bila na strani Lučkog,  ali bez prilika. Od 15.minute pa do odlaska na odmor Međimurje je zagospodarilo terenom i stvorilo nekoliko izglednih prilika.

U toj istoj minuti na dodavanje Brckovića, Patafta iskosa s lijeve strane s visine kaznenog prostora puca dobro, ali domaći vratar skreće loptu u korner . U slijedećem napadu s 20 metara dobro puca Tkalčić, lopta odlazi pored vratnice.

Najveću šansu u 33. minuti propustio je Brcković kada s desetak metara iskosa umjesto gola pogađa Koprića.

U prvom poluvremenu bilježimo još jedan pokušaj kad odličan volej Ikića iskosa s desne strane Koprić brani i lopta odlazi u četvrti korner za Međimurje.

U drugom dijelu nastavlja se dominacija  čakovčana, a u 53.minuti prva velika greška suca Linića kada ne sudi prekršaj na Ikiću koji je bio povlačen  u kaznenom prostoru domaćina. U 61. minuti najbolji gostujući igrač Nino Brcković ponovo je u prilici, ali njegov udarac najbolji domaći igrač vratar Koprić skreće u novi korner.

Lučko je bilo nemoćno i pokušavalo je iz prekida i dugim ubačajima ugroziti gol Nemeca. Sve opasnosti bez problema su otklanjali stoperi Režić i Novoselec.

I onda dolazi 88.minuta kada sudac Linić kardinalno griješi i ne dosuđuje očiti prekršaj na šesnaest metara na Ikiću koji je sam išao prema golu. Umjesto da crvenim kartonom sankcionira start obrambenog igrača Lučkog, ne dosuđuje ništa, a Patafti za prigovor daje žuti karton.

U ovoj akciji Ikić je mogao možda bolje reagirati da je proslijedio loptu do Marcijuša koji ga je pratio u kontranapadu. Tako se Međimurje umjesto s tri u Čakovec vraća s bodom u utakmici u kojoj je bilo dominantno. U slijedećem 20. kolu idući petak Međimurje ugošćuje od 18 sati ekipu Dugopolja.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)