UDRUGA “SPORT ZA SVE” OBILJEŽILA SVJETSKI DAN PJEŠAČENJA

U subotu 19.10.2013. godine obilježile smo Svjetski dan pješačenja. Nas 30-ak krenulo je po prekrasnom vremenu od Murskog Središća prema Plešivici.  Uz razgovor , smijeh i dobro druženje te nekoliko stanki za okrjepu, kolače i piće, za 2,5 sata stigle smo u Plešivicu. Tamo smo uz zvukove “marša” srdačno dočekane od strane domaćina predsjednika i tajnika  USR “Sport za sve” Plešivica.

Po dolasku prošetale smo kroz trim stazu te isprobale sprave za vježbanje. Nakon toga   uslijedio je  odmor uz pečene kestene, grah, piće, tombolu i dobru glazbu. Većina članica kući se vratila vlastitim prijevozom, dok se jedna mala grupica, njih 4, pješke vratila u Mursko Središće. Trasa kretanja u jedenom i drugom smjeru bila je 22 km. Zahvaljujemo  pješacima iz Peklenice, Lendave i Murskog Središća koji nisu članovi Udruge, a uključili su se u pješačenje i s nama obilježili Svjetski dan pješačenja.

Također hvala obitelji Kutnjak Branka i Levačić Danice iz Selnice, koje su ovu malu grupicu koja se  pješke  vraćala u Mursko Središće počastili pićem i pečenim kestenima i naravno USR “Sport za sve ” Pelešivica na domaćinstvu i gostoprimstvu.

 

                                                                                                      (tekst i foto Anica Varga)