Ude i dalje u svjetskom gimnastičkom vrhu!

Još jednom je Filip Ude pokazao kako godine u sportu mogu biti samo broj. Slično kao i Luka Modrić,  još jedan Hrvat rođen 1986. godine, iz natjecanja u natjecanje dokazuje svoju vrhunsku vrijednost. Član Gimnastičkog kluba GK Marijan Zadravec Macan na Europskom prvenstvu u gimnastici koje se ovih dana održava u talijanskom Riminiju izborio je još jedno veliko finale u svojoj dugoj i bogatoj karijeri.

U kvalifikacijama održanima u srijedu njegovu vježbu na konju s hvataljkama suci su ocijenili s ocjenom 14.766 što je bilo dovoljno za četvrto  mjesto. Zanimljivo je kako će u finale ući devetorica, a ne kao što je uobičajeno  osmorica gimnastičara jer su čak trojica vježbača, od sedmog do devetog mjesta imali istu ocjenu.

„Ovo je moje 19. seniorsko Europsko prvenstvo. Stvarno sam sretan i ponosan što se s 38 godina na leđima borim s duplo mlađima od sebe i to uspješno jer sam  ušao  u još jedno finale. Napravio sam najbolju vježbu ove godine i dat ću sve od sebe da je odradim u finalu na istom nivou i da se što bolje plasiram“ izjavio je Ude nakon prospavane noći.

Drugom pulenu čakovečke gimnastičke škole, najboljem sportašu grada i županije,  Marku Sambolecu ovo je bio prvi nastup na smotri najboljih Starog kontinenta.  22-godišnjak kojeg mnogi prozivaju Udeovim nasljednikom završio je kvalifikacije s ocjenom 13.766 i 26. pozicijom.

„Došao sam s ciljem da vidim gdje sam u Europi. Bilo je manjih greškica u nastupu, a saskok nije bio D težine nego C. No, uspio sam ga izvući i odraditi vježbu bez pada. Znam što trebam raditi kako se te greške ne bi ponavljale i veselim se budućnosti“ poručio je Sambolec.

Naš gimnastički duo u Italiji prati i trener Igor Kriajimski, ali s njim ne završava plejada Čakovčana u Riminiju. Tu su i gimnastički sudac Damir FOtak, te predsjednik Tehničkog odbora Muške sportske gimnastike Europske gimnastičke federacije Mario Vukoja. Finale EP-a na konju s hvataljkama je na rasporedu u petak 26. travnja uz direktan prijenos na HTV 2 od 18:45h. Filip Ude u svojoj bogatoj karijeri dva je puta osvajao medalje na Europskom prvenstvu, oba puta srebra: 2008. u Lausani i 2020. u Mersinu. Idemo FIĆOOOOO!!!!

Press GK Marijan Zadravec Macan