Učenice OŠ Mursko Središće i učenici I. OŠ Čakovec državni prvaci u krosu

Osvajanjem naslova županijskih prvaka u krosu učenice OŠ Mursko Središće i učenici I. OŠ Čakovec ostvarili su plasman na Završnicu državnog prvenstva školskih sportskih društava za osnovne škole u krosu, u kategoriji 5./6. i 7./8.razreda.

Natjecanje je održano u Poreču, 23. i 24.ožujka ove godine.  Od 24 škole koje su nastupale i predstavljale svoje županije, učenice Osnovne škole Mursko Središće i učenici I. OŠ Čakovec osvojili su ekipno 1. MJESTO I NASLOV DRŽAVNIH PRVAKA U KROSU ZA OSNOVNE ŠKOLE. Nakon početne nervoze na startu utrke, odličnom  utrkom, borbenošću i  željom stigli su do uspjeha i donijeli pehar  i medalje najsjajnijeg sjaja u svoje škole.

Za OŠ Mursko Središće nastupale su Nika Jambrešić, Anja Jambrešić, Tena i Lea Marodi, u kategoriji 7./8.razreda. Na natjecanju je sudjelovala i muška ekipa OŠ Mursko Središće u sastavu Georg Turk, Fran Antolović, Patrik Nedeljko i Ivan Žužić. Ekipno su postigli 16. mjesto. Voditelj im je Milena Bogdanović, mag.cin.

 

Za I. OŠ Čakovec nastupali su Jakov Štampar, Martin Štampa, Luka Rodek i Ivano Rodek., u kategoriji 5./6.razreda. Voditelj je Matija Horvat, prof.

 

Srednju školu predstavljala je Gimnazija Josipa Slavenskoga Čakovec. Učenici su osvojili ekipno 17.mjesto u sastavu Eugen Pintarić, Karlo Karlovčec, Filip Patafta, Lovro Žbulj, a učenice ekipno 9.mjesto u sastavu Lucija Bodulica, Melisa Ciglarić, Dora Pajić, Dunja Mikec. Voditelj im je Goran Karamarković, prof.

Svima čestitamo na uspjehu i želimo da nastave u istom smjeru, prema dobrim rezultatima i novim sportskim druženjima.

(Milena Bogdanović, foto: MB)