U VRATIŠINCU PALA I MLADOST – SOKOL U ČETVRT ZAVRŠNICI KUPA

NK”Sokol” je u srijedu uspješno prošao kroz 1/8 kupa koji je odigran u Vratišincu protiv NK”Mladost” Palinovec. U susretu gdje su se našli stari rivali, pošto je Sokol ispao iz lige u kojoj se takmiči Mladost (1.MNL) ,bio je bolji domaćin rezultatom 2:0.

01

Već nakon 10 minuta u jačem duelu ozlijedio se Sokolov igrač Božić Mihael pa je trener Škvorc Dražen morao iskoristiti zamjenu, a u igru je ušao Horvat Nino. Utakmica je započela napadački sa obje strane pa tako u jednoj akciji gosti rade prekršaj u šesnaestercu nad Vincek Aleksandrom koji je mogao akciju završiti pogotkom, ali glavni sudac Dumančić Marijan pokazuju na bijelu točku. Ovaj put Šafarić Tomislav pogodivši stativu, nakon koje se lopta odbila u golmana, nije bio precizan i Sokoli ostaju bez vodstva.

02

Mladosti to nije bila škola jer već u 38. minuti  rade prekršaj u blizini šesnaesterca, idealna prilika za povesti iz slobodnog udarca. Tako je i bilo,uzeo si je loptu Hertarić Luka i ljevicom preko živog zida rastegnuo golmana koji ovu loptu nije mogao izvaditi iz mreže. Prelijep gol zabilježila je i kamera čiji video možete pogledati.

Do kraja susreta napadao je Sokol, ali i Mladost koja je pokušavala izjednačiti i smiriti utakmicu. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Sokola. Kod gostiju se radi jedna izmjena, a u igru ulazi umjesto Sabolec Danijela,Dodlek Antonio. Škvorc je malo pričekao sa izmjenama i tek u 55. minuti mijenja Šafarić Tomislava i Hertarić Luku za Munđar Nikolu odnosno Lipović Gorana. Nakon 5 minuta isprativši dugu loptu poslanu prema golu gostiju,Vincek Aleksandar upornošću zabija za 2:0. Bila je to visoka lopta koju je loše procijenio golman gostiju nakon čega ga je preletjela, a Vincek je tu bio najbrži i glavom povećao vodstvo.

03

Igra se tad smirila za domaće, a gosti su ubrzali ritam,napadali sve jače i kvalitetnije.

Trener Sokola razbivši malo napade Mladosti iskoristio je i zadnje dvije izmjene,

Horvat Nino i Zadravec Leonardo izašli su umjesto Puh Saše i Vincek Matea, a kod gostiju Slaviček Hrvoje umjesto Cirkvenčić Davida. Sokol je morao izdržati još samo 15 minuta, a onda se dogodila greška u kojoj je Sokol izgubio glavnog golmana. Nakon pada gostujućeg igrača Vugrinec Hrvoja i prema riječima igrača i navijača očitog glumljena ozljede, golman Žagar Davor dobiva crveni karton zbog odgurivanja i prepirke sa istim igračem, a sudac pokazuje i na bijelu točku po drugi put na utakmici. Morao je Žagar napustiti igru, a ulogu golmana preuzeo je Vincek Aleksandar,igrač koji je izborio prvi kazneni udarac,igrač koji je zabio za 2:0 i igrač koji je uspješno obranio kazneni udarac koji bi možda dao krila Mladosti koji bi do kraja utakmica možda izjednačili,no nisu uspjeli.

04

Odradio je Vincek do kraja utakmice ulogu golmana kako treba. Zbog dignutih tenzija morao je gostujući trener Nikola Talan izdvaditi Vugrinec Hrvoja pa umjesto njega ulazi u igru Ignac Dado. U ovoj kao i u svakoj do sad utakmici svaki igrač Sokola dao je sve od sebe, nije bilo lošeg igrača i čestitke Sokolu na pobjedi. Susret je završio rezultatom 2:0 a sad slijedi prvenstvena utakmica u nedjelju u gostima kod NK”Mali Mihaljevec”.

 (Antonio Horvat, foto Mario Novak)

05