U utakmici za treće mjesto Međimurje bolje od Kustošije

Na ” Paraćevom ” turniru Međimurje je odigralo i četvrtu utakmicu. Kako su bili drugi u skupini u plasmanu  za treće mjesto sučelili su se drugoligašu Kustošiji. Trener Kristić ni na ovoj utakmici nije mogao izvesti kompletan sastav. Pajić nije mogao igrati zbog crvenog kartona iz prethodne utakmice, Marić je bolestan , a lakše su ozlijeđeni Režić, Tkalčić,  Patafta i Brcković . Da spomenemo da je zadnji dan prijelaznog roka klub napustio Branilović koji karijeru nastavlja u slovenskom drugoligašu Dravi iz Ptuja.

Bez obzira na to i što je Kustošija bila kompletna Međimurje je ostavilo bolji dojam i nakon regularnih 1:1,  na penale bilo uspješnije i osvojilo treće mjesto. Jedina žal je što se pred kraj susreta nakon grubog starta protivničkog igrača ozlijedio mladi novopridošli Marin Fadić koji će zbog toga desetak dana izbivati s terena.

Čakovčani su prvi poveli nakon lijepe akcije u 47. minuti kada je Trojak pronašao Munivranu koji volejem u suprotni kut pogađa za vodstvo svoje ekipe. Kustošija poravnava nakon prodora Plazonje u 68. minuti.  Do kraja utakmice Međimurje pritišće, ali bez uspjeha pa se prišlo  izvođenju jedanaesteraca u kojem su igrači trenera Kristića bili uspješniji i osvojili treće mjesto na turniru.

MEĐIMURJE: Nemec, Munivrana, Ptiček, Fadić, Hranilović, Tkalčić, Jakšić, Novoselec, Trojak, Pušić, Marcijuš  (još su igrali: Galoši, Farkaš, Ikić, Zanjko, Rališ, Malenović)  Trener : Matija Kristić

Završni dio momčad Matije Kristića odradit će u Vodicama na sedmodnevnim pripremama gdje će odigrati i dva pripremna  susreta, oba protiv drugoligaša.

U utorak 19. veljače na rasporedu je utakmica s liderom 2. HNL  Šibenikom, a generalku pred početak prvenstva odigrati će u subotu 23. veljače protiv Zadra.

Nakon priprema slijedi još tjedan dana treninga u Čakovcu, a prvo kolo nastavka na rasporedu je 2. ožujka kada Međimurje gostuje kod  Solina .

(Tekst i foto: Miljenko Dovečer)