U subotu speedway spektakl u Donjem Kraljevcu!

U subotu 19. lipnja s početkom u 19 sati vozači iz 12 zemalja natjecat će se za tri prva mjesta koja vode u GP Challenge. a stadion Milenium u Donjem Kraljevcu domaćin je još jedne motociklističke poslastice u Međimurju i to u nepunih 10 mjeseci nakon SGP Challenge utrke.

Prestižni Challenge se ove godine održava u slovačkim Žarnovicama, nakon što je dvije godine zaredom toj iznimno atraktivnoj utrci domaćin bio upravo stadion Milenium. Kvaliteta utrke i visok nivo organizacije bit će izazov slovačkim kolegama koji će 21. kolovoza u Grand Prix ispratiti najbolju trojicu.

Ove se subote voze i ostale tri kvalifikacijske utrke i to u Terenzanu u Italiji, u Glasgowu u Škotskoj i Nagyhalaszu u Mađarskoj, stoga ćemo startnu listu za Challenge znati već isti dan. No nama najbliži i najdraži, stadion Milenium dobro je poznato mjesto adrenalina, zabave i ljetnih večeri, posebno kad zagrme motori uz karakteristični miris i vibracije kakve mogu proizvesti samo speedway motori.

„U kolovozu 2020. prihvatili smo organizaciju SGP Challenge utrke samo mjesec dana prije datuma te napravili čudesan događaj, reći će Darija Pavlic, direktorica utrke i dodati: „Organizacija utrke svjetskog prvenstva gotovo jednakog ranga organizaciji Grand Prix utrka, nismo imali mjesta za pogrešku, a sve je još bilo pod povećalom usred globalne pandemije. Sretni smo što ćemo i u 2021. imati utrku na našem stadionu čime se nastavlja 17 godina duga tradicija utrkivanja, ali i višedesetljetna tradicija motociklističkih natjecanja u Međimurju. Mnogi od ovih vozača danas su nam prijatelji, stadion Milenium smatraju svojim domaćim terenom, no tko će pobijediti i biti najbolji znati ćemo tek u subotu navečer.“

Jurica Pavlic, naš najbolji vozač s početkom ove sezone umirovio je svoj motor i odlučio se preseliti na tribine, tj. u organizacijski tim: „Ova odluka bila je iznimno teška; nakon 20 godina utrkivanja vrijeme je da jednom i ja gledam utrku i uživam s vanjske strane ograde kao jedan od onih koji su navijali i za mene. Naravno da će biti pomalo čudan osjećaj, no veselim se tom novom iskustvu. Siguran sam da će utrka biti zanimljiva, puna odličnih vožnji!“ reći će Jurica. „Naša publika daje poseban osjećaj na stazi, rijetko tko voli utrke kao Međimurci i to ćemo pokazati u subotu. Nadam se da se vidimo u što većem broju!“

Ulaznice se prodaju u dvije kategorije: glavna tribina (uz start) po 100 kn te ostale tribine po 80 kn, dok djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz. Ulaznice možete nabaviti preko sustava www.entrio.hr ili na dan utrke na ulazu na stadion. S obzirom na epidemiološke uvjete, pazit ćemo na razmak između gledatelja na tribinama, te omogućiti više punktova za dezinfekciju i smanjenje gužvi.

Stadion će biti otvoren za gledatelje tijekom službenog treninga koji počinje u 14 h.

Startna lista:

1 Oliver Berntzon (Švedska)
2 Janusz Kołodziej (Poljska)

3 Matic Ivačič (Slovenija)
4 Andzejs Lebedevs (Latvija)
5 Jan Kvěch (Češka)
6 Nicolas Vincentin (Italija)
7 Nick Škorja (Slovenija)
8 Jakub Valkovic (Slovačka)
9 Andrei Popa (Rumunjska)
10 Daniils Kolodinskis (Latvija)
11 Roman Lakhbaum (Rusija)
12 Václav Milík  (Češka)
13 Anže Grmek (Slovenija)
14 Aleksandr Loktaev (Ukrajina)
15 Jack Holder (Australija)
16 Robert Lambert (Velika Britanija)
17 Miran Praznik (Slovenija)

(Darija Pavlic, Krešimir Biškup)