U subotu, 26.02.2022. početak 3. HNL Sjever – odmah nas očekuje susjedski derbi između Rudara i Poleta

Ove subote 26.veljače 2022. godine u subotu nastavlja se natjecanje u 3. HNL Sjever u kojem se natječu i tri međimurska ligaša. Već u nastavku prvenstva u 15. kolu očekuje nas i susjedski derbi u Murskom Središću između domaćeg Rudara i Poleta iz Svetog Martina na Muri.
Ovaj put u ovaj derbi ekipe ulaze iz sasvim drugačijih pozicija dok Polet u nastavak natjecanja ulazi s pozicije u borbi za sam vrh ljestvice, Rudaru nažalost ostaje grčevita borba za ostanak u ligi.
Ekipe su pripremni period iskoristile za maksimalne pripreme te su jedna i druga ekipa odigrale pet pripremnih utakmica od koji je Polet četiri riješio u svoju korist i jednu remizirao, dok Rudar nažalost u pripremnim utakmicama nije osjetio slast pobjede. Sve to nam jasno govori o Poletu kao apsolutnom favoritu u ovom susretu, no vjerujemo kako Rudar neće samo tako olako predati sva tri boda susjedima, a sigurno će dodatan poticaj za Rudar biti i teški jesenski poraz u Svetom Martinu.
Zato u subotu u Murskom Središću očekujemo jednu lijepu, sportsku nogometnu predstavu.
Utakmica počinje u 15,00 sati, a još uvijek se igra pod svim epidemiološkim mjerama.
Treći naš međimurski predstavnik ekipa Međimurja iz Čakovca odlazi na teško gostovanje kod ekipe Bjelovara koja također ima aspiracije na visok plasman, pa će već ta utakmica uveliko odrediti daljnje natjecanje za vrh. Međimurje je ojačalo ekipu s nekoliko dolazaka i time pokazalo da žele izboriti plasman u viši rang natjecanja.

Bjelovar zauzima petu poziciju i samo tri boda ga dijele do ekipe Međimurja, tako da možemo i tu očekivati pravu nogometnu feštu, nadajmo se sa sretnim ishodom za našeg međimurskog ligaša.
U nastavku vam donosimo raspored 15. kola i mjesta odigravanja kao i službene osobe na svim utakmicama te ljestvicu nakon jesenskog dijela prvenstva:

(tekst: zr, foto: arhiva Muralista, Tin Tomanić)