U Studiu Vivona proslavljeno 15 godina bavljenja pilatesom

Dugi staž rekreacije u čakovečkom Studiu Vivona proslavljen je ovih dana.  Poznato je da je Čakovec i Studio Vivona bio među prvim hrvatskim gradovima koji je uveo novosti u vježbanju još prije 30 – tak godina zahvaljujući Karmen Kovačević Jambor. Tada je ovaj oblik vježbanja tek dolazio u Hrvatsku i edukacije su bile moguće jedino preko Udruženja hrvatskih aerobic instruktora , kasnije i HOO-a ,te na brojnim konvencijama u Mariboru. Tako je Karmen krenula sakupljati svoje znanje uz pomoć Reebook i Nike instruktora.

Edukacije su bile vrlo skupe i sav džeparac skupljao se za to. Mix glazbu na kazetama te video snimke jedino je bilo moguće kupiti na konvencijama i cijena je iznosila tadašnjih 50 maraka. Željela je prenijeti sve što je novo dolazilo od klasičnog aerobica do stepa, latino, funky,  rad s raznim rekvizitima, aqua aerobic, tako da su članice Vivone uvijek bile među prvima s novostima. Po otvaranju bazena Karmen je započela vježbanje i u vodi koje je polazilo oko 60 – tak žena u tri grupe.

Potom se ukazala potreba da se sazna više o načinu vježbanja koji ce pomoći svima koji imaju problema s kralježnicom, koljenima, kukovima. I tako je pala odluka da se krene na edukaciju o Pilatesu. Ovu tehniku i način vježbanja koristi se u Vivoni posljednjih 15 godina. Koristi se basic pilates , na velikim i malim loptama, mini bands i širokim gumama, utezima, rastezljivim cijevima, štapovima, na stolicama, uskoro hula hopima.

Satovi pilatesa moraju biti zanimljivi. Poznato je da Karmen baca razne fore koje motiviraju članice jer moraš biti stalno zanimljiv ako želis trajati. Pilates je životna filozofija jer imaš doista imaš priliku upoznati sebe,svoje prednosti i mane ali i tuđe.  Jer svi smo mi samo od krvi i mesa. Pilates je jedna velika obitelj gdje se promovira zdrav način života, tu se izmjenjuju iskustva, slave rođendani i blagdani.

Čestitke za jubilej i od našeg portala!

(tekst Miljenko Dovečer, Foto : Vivona)