U Rudaru djelomično zadovoljni plasmanom u prvoj sezoni 3. HNL Sjever, trener Škvorc traži pojačanja u napadu

Nakon 14. kola Rudar je na sedmom mjestu s bodom manje od Virovitice i mjesta koje vodi u play off

U 3. HNL Sjever koja broji 12 klubova igra se trokružno, a jesenas je u odigranih 14 kola u kojima je Rudar osvojio 19 bodova  uz 6 pobjeda, 1 remijem i 7 poraza uz gol razliku 23:30.

Ulaskom u viši rang imali su veliku fluktuaciju i doveli 8 novih igrača, uglavnom pojačanja. U klub su došli provjereni Dejan Slunjski ,Leonard Mesarić i Pono Pintarić, talentirani i mladi Kevin Nedeljko,  Emanuel Pintarić,Matija  Antolović, Tomislav Kuhar, Karlo Zrna i Silvio Radiković.

U ligi uz dva izrazita favorita Polet i Mladost s ostalim klubovima Rudar je bio ravnopravan i u gostima osvojio 7 bodova, uz dvije pobjede protiv Radnika i Bjelovara i remijem s Varteksom.

Trener Škvorc u tih 14 utakmica koristio je 19 igrača, a u svim utakmicama nastupili su Karlo Šardi, Marko Šoltić i Filip Novak koji uz to ima potpunu minutažu, tj. igrao je svih 1260 minuta.

U ekipi imaju čak 7 mlađih igrača ispod 21 godine, a po prosjeku s 24 godine ekipa su koja je u prosjeku lige.

Liga se nastavlja 29. veljače, a do tog vremena trener Dražen Škvorc mora dići ekipu na još viši nivo, jer su imali na jesen puno problema u novoformiranoj ligi u koju su ušli uz podršku Uprave i grada Mursko Središće.

– Mislim da je bila dobra odluka što smo prihvatili uz Polet natjecanje u 3.HNL Sjever kao jedini predstavnici iz Međimurja. Jače je to natjecanje od Četvrte lige, a ipak se mogu razvijati mladi igrači. Imamo kvalitetne protivnike, a prepoznala je to i publika koja nas bodri u velikom broju. Osim toga Rudar se mora postaviti kao nositelj ovog dijela Međimurja i okupljati kvalitetne igrače iz okolice. – kazao je trener Škvorc.

Nakon lošeg starta i dva uzastopna poraza brzo ste se oporavili.

– Kao novajlija u ligi u početnim utakmicama kad se još nismo ekipirali i imali problema s ozljedama doživjeli smo dva uvodna poraza. No već u 3. kolu dobili smo Varteks i onda Križevce i polako krenuli prema cilju, a to je u ovom trenutku opstanak u ligi. Mogli smo na kraju imati 3-4 boda više koja moramo nadoknaditi u proljeće. – nastavio je Škvorc.

U prijelaznom roku došlo vam je 8 novih igrača, i to se sigurno odrazilo na igru.

– Praktički smo doveli jednu novu ekipu i za to je potrebno vrijeme da se dečki uigraju. Iako su sve to kvalitetni igrači koji su u većini prošli dobre škole nogometa dosta smo oscilirali u izvedbama. Što zbog neuigranosti, što zbog ozljeda, a puno nam je falio Pono Pintarić kojeg nema već 6 utakmica. Nadam se da ćemo u proljeće sve to izbjeći, jer kad smo kompletni možemo parirati svakoj ekipi. – rekao je trener Rudara.

Uz povoljni raspored u proljeće vjerujemo da će te ostvariti zacrtani cilj.

– Riješili smo se protivnika koji su na tablici iznad nas i u proljeće očekujem da s ekipama iz donjeg dijela tablice uhvatimo čim više bodova i postignemo cilj, a to je minimalno šesto mjesto koje vodi u play off. Time bi ujedno i osigurali opstanak te u treći dio ušli rasterećeni. Ono što stalno spominjem da imamo uski kadar igrača tako da za proljetni nastavak moramo angažirati nekoliko pojačanja. Prije svega trebali bi pojačanja za završnicu napada, jednog pravog golgetera. – završio je trener Rudara Dražen Škvorc.

(Miljenko Dovečer, foto: zr, arhiva)