U prvoj finalnoj utakmici Kupa MNS-a, Polet uvjerljiv protiv Rudara

U prvoj finalnoj utakmici Kupa MNS-a koja je odigrana u Murskom Središću Polet iz Svetog Martina na Muri zasluženo je pobijedio domaći Rudar s uvjerljivih 0:4.
Možda je pobjeda Poleta izražena i s previsokim rezultatom, no oni su svoje prigode iskoristili, dok Rudar nije. Prvi je Rudar došao do dvije prigode preko Skolibera i D. Šoltića, ali je u prvoj domaći napadač bio prespor dok je kod druge izvrsno reagirao gostujući vratar Jambres te izbacio loptu u korner ispod sam vratnice.U 28. minuti gosti dolaze do vodstva od 0:1 i to preko majstora nogometa Dejana Mezge koji nakon dobrog ubačaja Hercega ostaje nečuvan na nekih osam metara i mirno glavom šalje loptu u desni kut nemoćnog Rajfa.
Imao je kod tih 0:1 Rudar šansu za poravnanje međutim Patafta nije bio precizan.
U 36. minuti Mezga još jednom pokazuje svoje majstorstvo te postiže zgoditak za 0:2 što je bio i konačan rezultat prvog dijela.


Drugi dio Rudar počinje angažiranije i u 50. minuti nakon lijepog proigravanja Skolibera prigodu ima M. Šoltić no njegov udarac završava u rukama vratara Jambresa.
Igrala se 65. minuta kada Šarić lijepim udarcem s dvadesetak metara povećava vodstvo na 0:3. Bio je to kraj nadanjima domaćina za postizanje nekog povoljnijeg rezultata, te to koriste gost i Dodlek u 69. minuti lijepim volej udarcem s vrha šesnaest metara iskosa šalje loptu u mrežu Rajfa za konačnih 0:4.


Pred oko tisuću gledatelja prisustvovali smo jednoj lijepo nogometnoj predstavi u kojoj su gosti bili bolji i zasluženo u Martin odnose veliku zalihu pred uzvrat u subotu 15. 08.  u 17,30 sati.
Velike pohvale za organizaciju utakmice pripadaju NK „Rudar“ s obzirom na  momentalnu situaciju , a koji se zahvaljuju Gradu Mursko Središće na svesrdnoj pomoći u organizaciji same utakmice. Svoj obol svečanom trenutku ove utakmice dale su i Mažoretkinje Murskog Središća koje su ispratile igrače na teren, a izvele i dio svog programa na poluvremenu utakmice.


Sve pohvale idu i akterima ovog susreta kako igračima na zaista fer i korektnoj utakmici s obje strane, o čemu govori i podatak da je dodijeljen samo jedan žuti karton, tako i gledateljima na njihovom bodrenju svojih ekipa.

Ekipa Rudara je danas nastupila u novodizajniranim  dresovim čiji sponzori su Grad Mursko Središće i Tegra.
Ipak da ne bi pomislili da je sve bilo idealno ima u svemu tome jedna zaista velika crna mrlja, a zove se Međimurski nogometni savez. Igra se finalna utakmica Kupa Međimurskog nogometnog saveza, a utakmici ne prisustvuje ni jedan njihov predstavnik. Po nekoj logici i zdravoj pameti tu im je bilo mjesto  po službenoj dužnosti, da ne govorimo o tome da su bili i pozvani od strane NK “Rudar”. Ne znam možda smo nešto pobrkali pa je ova utakmica bila u Bangladešu, ali vjerujte nije ipak smo na početku utakmice čuli Lijepu našu. Gdje su bili, gdje su se skrivali zaista ne znamo, ali svaka im „čast“ za ovaj potez. Valjda su oni dovoljni sami sebi. Vjerujemo da će se na uzvratu sigurno pojaviti.

Kup MNS 2019.

RUDAR – POLET(SMnM) 0:4(0:2)

Suci: Damir Klarić, Matija Filipić, Boris Jakovljev  delegat: Slavko Novak

Strijelci: 0:1 28′ Mezga, 0:2 36′ Mezga, 0:3 65′ Šarić, 0:4 69′ Dodlek

Gledatelja: 1000

RUDAR: Rajf, Šardi, A. Zadravec(74′ Zrna), M. Šoltić, D. Šoltić(60′ Nedeljko), Patafta, M. Zadravec, Zeljko, Vinko, Skoliber(78′ Lesar) ,Vaš pričuve: Kovač,Lesar, Radek, Mesarić, Zrna, Nedeljko trener: Dražen Škvorc

POLET: Jambres, Škvorc, Mezga(55′ Šegović), Hozjan( 70′ Krištofić), Barat, Forvat, Medved(85’Perčić), Šarić( 86’Kirić), Dodlrk, Herceg(78’Lesar), Mihalić pričuve: Horvat, Filipović, Kirić, Lesar, Krištofić, Perčić, Šegović trener: Mario Kovačević

(Foto: Tin Tomanić, tekst: zr)