U prostorijama NK “Rudar” održan plenum 4. međužupanijske lige ČK-VŽ

U prostorijama NK „Rudar“ iz Murskog Središća  02. 08. 2018. godine pod predsjedanjem povjerenika lige Darka Jambrovića   održan je plenum nogometnih klubova 4. međužupanijske lige Čakovec-Varaždin. Naglasak plenuma bio je na izvlačenju prvenstvenih parova u nadolazećoj 2018. / 2019.  natjecateljskoj sezoni.

Prije samog tog dijela predsjednik MNS –a Mate Kljajić, ukratko je obavijestio klubove o promjenama koje se  najavljuju od iduće natjecateljske sezone. Kako je već sada 99% sigurno da će se od iduće sezone na području Hrvatske formirati 5 trećih liga ovaj dio spadao bi u treću ligu Sjever, što nas podsjeća na nekadašnje odlično prihvaćene lige, ukinute iz ne znamo kojih razloga (vjerojatno iz interesa nekih grupacija). Ono što se sigurno zna je to da će lige imati 10, 14 ili 16 klubova i nijedna druga kombinacija ne dolazi u obzir. Ujedno je istaknuo da je svakako cilj zadržati ovakvu 4. međužupanijsku ligu, koja je u svim svojim segmentima opravdala svoje postojanje.

Darko Jambrović obavijestio je prisutne kako su Varaždinski i Međimurski nogometni savezi sklopili četverogodišnji sporazum o samom vođenju lige i to tako da  ove godine natjecanje vodi međimurski, iduće dvije varaždinski, a zadnju godinu opet međimurski savez.

Obavijestio je ujedno i klubove o povećanju sudačkih nadoknada za 30 kuna u idućoj sezoni, a prvenstvo započinje 18. i 19. kolovoza.

Tada se pristupilo onom težem dijelu ovog plenuma, a to je bilo određivanje domaćinstava na početku nove sezone.  Kako je čak devet klubova izrazilo želju da iz raznoraznih razloga budu domaćini u prvom kolu natjecanja, a samo ih osam mogu biti domaćini, nakon kraće rasprave odlučeno je da „igra kuglica“ odluči tko će i kako startati na početku novog natjecateljskog ciklusa.

Spomenimo samo ono što je u ovom trenutku najinteresantnije za simpatizere Rudara i Poleta. I Rudar i Polet su u  prvom kolu domaćini. Rudar 18.08. 2018. na Šuderki dočekuje ekipu Bednje iz Beletinca, dok je Polet iz Svetog Martina na Muri domaćin ekipi Dinama iz Domašinca.

Kompletan raspored jesenskog dijela natjecanja objavit ćemo u jednom od idućih tekstova prije samog početka natjecanja.

(tekst i foto Zlatko Rihtarec)