U Prelogu održan kvalifikacijski turnir malih nogometaša za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih u Splitu

Na stadionu NK Mladost Prelog u petak je odigran napeti nogometni turnir za male nogometaše/ice (2010. godište i mlađi) u okviru Plazma Sportskih Igara mladih. Bio je to kvalifikacijski turnir za odlazak na državnu završnicu Igara, koja se očekuje sredinom srpnja u Splitu. Na turniru su sudjelovale ekipe iz Grada Preloga, donjeg  Međimurja, Čakovca i Varaždina, a zasluženu pobjedu odnijela je ekipa MNK Junajted pobijedivši u finalu ekipu NK Mladost Komet Prelog I. Bez obzira na rezultat, sve ekipe pokazale su veliki nogometni talent i fair play igru.

Plazma Sportske igre mladih jedna su od rijetkih svjetskih amaterskih sportskih manifestacija koja je u ožujku započela svoju sezonu. Sva događanja su organizirana su u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH uz obaveznu dezinfekciju i registraciju. Edukacija djece i mladih izrazito je važan segment Igara te na svojim događanjima djecu redovito educiraju i kroz kampanju u suradnji s Nacionalnim programom sigurnosti u cestovnom prometu te kroz kampanju ”Budi navijač, a ne razbijač”.  Plazma Sportske igre mladih slave jubilarnu 25. godinu postojanja, a u njihovom je sustavu natjecanja kroz godine sudjelovalo više od 2 milijuna djece i mladih.

Plazma Sportske igre mladih ove će godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina, a prijave su moguće na stranici www.igremladih.hr za Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojku, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletiku). Također, organizira se i više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Benjamin Bauer