U polufinalu juniorskog kupa MNS-a ŠN Sveti Martin domaćin ŠN Međimurje, a ŠN Sveti Juraj ugošćuje ŠN Rudar

U sve četiri utakmice četvrtfinala juniorskog nogometnog kupa pobjede domaćih ekipa.

ŠN Sveti Martin – NK Sloga(Čakovec) 3:2

ŠN Sveti Juraj – ŠN Mala Subotica 4:1

ŠN Rudar – ŠN Graničar / Vidovčan 5:2

ŠN Međimurje/Čakovec – ŠN Nogometaš 13  4:1

Po informacijama koje smo dobili utakmica u Čakovcu između ŠN Međimurje i ŠN Nogometaš 13 možda je po kvaliteti igrača koji igraju u ove dvije ekipe , bila finale prije finala .

Momčad Nogometaša 13 koju uglavnom čine igrači iz Podturna , i Sivice u prvom dijelu bila je ravnopravni partner favoriziranom domaćinu . Susret je odigran na glavnom stadionu SRC Mladost uz prisustvo stotinjak gledatelja , a prvi su vodstvo došli domaćini . U 18. minuti nakon izvedenog kornera lopta se odbila do Kuhara koji je najprisebniji i s pet metara posprema je u mrežu . Gosti su izjednačili na istovjetan način , kada su u 23. minuti imali korner.Lopta se odbila do Petaka koji silovito puca , a domaćem vrataru Grubiću ispada uz ruke za 1:1 što je i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu do izražaja je došla veća pripremljenost domaćih igrača , dok su gosti na tom planu bili nemoćni . Akcije su se redale jedna za drugom . Farkaš je u 48. minuti prebacio gostujućeg vratara i doveo svoju momčad u vodstvo 2:1 .Kada je u 64.minuti Dežđek nakon solo prodora povećao vodstvo na 3:1 utakmica je bila praktički riješena. Do kraja susreta u strijelce se u 66. minuti upisao još Ladić za konačnih 4:1.

U ponedjeljak su u prostorijama Međimurskog nogometnog saveza izvučeni parovi polufinala koje se igra u utorak 22. svibnja s početkom u 17. 30 sati , a u jednoj utakmici sastaju se :

ŠN Sveti Martin – ŠN Međimurje / Čakovec

ŠN Sveti Juraj na bregu  – ŠN Rudar

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)