U Podturnu u pripremnoj utakmici Rudar bolji od domaćeg međimurskog premier ligaša Podturna

PODTUREN – RUDAR 2:4(1:2)

Jako dobru pripremnu utakmicu odigrao je Rudar  kod međimurskog premier ligaša Podturna. Izvojevana je pobjeda od 2:4 protiv vrlo dobre ekipe Podturna koja je u prošlotjednom srazu svladala novog trećeligaša ekipu Dinama iz Domašinca s 5:2.

Domaćini su i  u ovoj utakmici  pokazali svoju kvalitetu te prvi došli u zasluženo vodstvo od 1:0. No Rudar zgodicima K. Nedeljka i Martinjaša preokreće rezultat za vodstvo od 1:2.

Napomenimo još da je vodstvo Rudara moglo biti i izraženije no Šardi nije iskoristio kazneni udarac, pa je tim rezultatom od 1:2 završio prvi dio utakmice.

I u drugi dio utakmice obje ekipe su ušle čvrsto i razigrano pa su gledatelji  prisustvovali jednom zaista za oku ugodnom susretu.

Rudar s još dva zgoditka i to Hlišča i Mikulića podiže svoje vodstvo na visokih 1:4, a domaćin do kraja utakmice uspijeva još  postići jedan zgoditak za konačnih 2:4.

Strijelci za Podturen Koščak i Šegović.

Bilo je još prigoda na jednoj i drugoj strani no rezultat od dva zgoditka razlike je najrealniji, a obje ekipe su pokazale da su već sada dosta spremne za  nadolazeće natjecanje.

Za Rudar su ovoj utakmici nastupili:

Kodba, Šardi, Zeljko, Antolović, Vaš, Hlišč, K. Nedeljko, Martinjaš, A. Novak, Cimerman, Mikulić, Srpak, Liklin, Skoliber, Puljić, Sakač.

Zbog ozljeda nedostajali su: Vinko, Belaj, P. Nedeljko, L. Novak, Perčić, Debelec.

(tekst: zr, foto: Romeo Kodba, Miljenko Zobić)