U petak počinje Punčec Open, izuzetno jaki muški teniski turnir

U Čakovcu se od petka igra novo izdanje Punčec Opena, seniorskog turnira iz kalendara HTS-a koji je svoju premijeru imao još 1992. godine. Nagradni fond turnira iznosi 15.000 kuna od čega će tenisačima pripasti 10.000, a igračicama 5.000 kuna. Organizatori turnira ove godine posebno mogu biti zadovoljni listom prijava u konkurenciji tenisača.

– Zbog situacije vezane uz COVID-19 velik se broj naših igrača priprema za nastavak sezone u Hrvatskoj pa su tako mnogi odlučili igrati u Čakovcu. Imamo čak petoricu igrača s ATP bodovima – Duju Kekeza (na slici), Domagoja Bilješka , Alena Rogića Hadžalića, Austrijanca Filipa Mišolica i Nijemca Tima Hegera, četvoricu s ITF bodovima – Josipa Krstanovića, Roka Horvata, Filipa Marića i Božu Baruna uz ukupno čak sedam igrača među prvih 10 na rang-listi HTS-a – zadovoljno će direktor turnira Bojan Ružić uz dodatak da će u glavnom ždrijebu igrati 48 tenisača, a 16 ih je igralo u kvalifikacijama.

– Ne smijem zaboraviti niti činjenicu da će na turniru zaigrati svi naši najbolji juniori – Dino Prižmić, Mili Poljičak, Ivan Karlo Ban, Luka Mikrut….U ženskoj ćemo konkurenciji imati 11 igračica, a prvo je ime Antonia Ružić – zaključuje direktor turnira.

Mečevi u petak počinju u 9.30 sati, donosi hts.hr.

(Miljenko Dovečer, foto: ilustracija)