U petak biciklistička tura Prelog-Mursko Središće-Čakovec za “BikeForEurope” projekt

Biciklistička tura  biti će održana  u petak 21. rujna od 9:00 do 12:00 satiod Preloga preko Murskog Središća do Čakovca

Biciklističku turu organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u suradnji s PU međimurskom u cilju podrške BikeForEurope projektu. Podršku projektu dali su Međimurska županija, gradovi Čakovec, Mursko Središće i Prelog i Zajednica sportskih udruga Čakovca.

Manja skupina biciklista (njih 35) koju će činiti predstavnici PU međimurske, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Doma zdravlja Čakovec, Međimurske županije, gradova Čakovca, Murskog Središća i Preloga te turističkih i sportskih zajednica proći će biciklima put od Preloga preko Murskog Središća do Čakovca.

Biciklističkom turom želi se promicati biciklizam kao održivi i aktivni oblik prijevoza s vrlo povoljnim utjecajem na zdravlje.

U svakom od tri grada bit će održana “Biciklijada za najmlađe” na kojima će sudjelovati djeca vrtićke dobi u čijem će sklopu biti održana kratka poduka iz sigurne vožnje biciklom.

Biciklistička tura će krenuti iz Preloga u 9 sati (igralište kod Osnovne škole), oko 10:30 se očekuje dolazak biciklista u Mursko Središće (iza Centra za kulturu “Rudar”) u kojem će se zadržati do 11 sati kada kreću prema Čakovcu. Dolazak u Čakovec na Sajam prevencije i sigurnosti na stadionu SRC Mladost očekuje se u 12 sati.

 

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić, arhiva)