U ovom objektu mnoge generacije učile su prve sportske korake

Na graničnom prijelazu nalazi se jedan objekt za kojeg mlađe generacije ne bi znale što je to zapravo bilo i čemu je služilo, a one nešto starije zasigurno prema tom objektu imaju lijepa i sretna sjećanja. Naime, riječ je o staroj sportskoj dvorani sagrađenoj daleke 1933. godine u kojoj su počevši od nekadašnjeg Sokolskog društva (preko tih društava gajila se fizička tjelesna aktivnost), a zatim i mnogih generacija školske djece i kasnije osnovanih sportskih društava kao što su DRTO Partizan, KK Modeks, stolnoteniski klub i drugo. U toj dvorani su također svojevremeno bile kino predstave, a 80-ih godina povremeno i kultni Disko Šmrk. 90-ih godina Grad je taj objekt prodao Ministarstvu financija za 400 tisuća kuna, a u njemu je bila smještena arhiva carine te nekoliko ureda.

Već prije izvjesnog vremena gradonačelnik Dražen Srpak je bio na sastanku u Ministarstvu financija gdje je dobio načelni pristanak da se arhiva premjesti na drugo mjesto te da se pokrene postupak povrata zgrade u vlasništvo Grada Mursko Središće međutim stvar je zastala kada je Policijska postaja Mursko Središće podignuta na višu razinu te je nastala velika potreba za prostorom,a zbog toga je PU Međimurska dala zahtjev Ministarstvu financija za dodjelu tih prostora što im je načelno bilo i odobreno. U takvoj opciji Grad nije bio zainteresiran postati vlasnikom zgrade zbog potrebitih većih ulaganja u nju. Ovih dana Gradska uprava preselila je u prostore nekadašnje Stare škole, a kasnije dječjeg vrtića, a uvjet za to je bila izgradnja novog dječjeg vrtića. Tako su se oslobodili prostori bivše gradske uprave te se tamo seli između ostalih i tvrtka Murs ekom.Time se oslobađaju prostori u DVD-u koje je koristila tvrtka Murs ekom te je plan da se u njih useli policija pa tako prestaje i potreba za njihovim korištenjem prostorija u staroj sportskoj dvorani.

Obzirom što je jučer u posjeti gradu Mursko Središće bio ministar graditeljstva i državne imovine Darko Horvat zbog dodjele ugovora za podizanje komunalnog standarda Gradu Mursko Središće i dvanaest općina gradonačelnik ga je zamolio da obiđu tu lokaciju te objasnio ministru Horvatu taj problem, a sretna okolnost je naravno u tome da sad resor državne imovine spada u ministarstvo kojim upravlja međimurski ministar te se nadamo ovu želju za vraćanjem brzo ostvariti.

Plan je da se spomenuti objekt u dogledno vrijeme obnovi te da se s obzirom na velike potrebe za korištenjem nove sportske dvorane on vrati u svoju prvobitnu sportsku funkciju. Naime, zbog velikog broja udruga, a pogotovo onih koje imaju potrebu za dvoranskim uvjetima te zbog toga što Osnovna škola koristi 55% njenih kapaciteta zasigurno bi se optimizirali termini i treninzi gradskih sportskih udruga koje redom postižu dobre rezultate.

(GMS)