U odličnoj predstavi, Rudar do nova tri boda protiv ekipe Tehničara iz Cvetkovca

Mnogi od navijača Rudara došli su danas na utakmicu sa strepnjom kako će desetkovani „lapornki“ odigrati utakmicu s jednom od najboljih ekipa lige trećeplasiranim  Tehničarom iz Cvetkovca.

Međutim Rudar je već u prvom dijelu utakmice pokazao da ovaj put do bodova u Središću neće moći.

U prvom dijelu utakmice prisustvovali smo vjerojatno najboljoj prezentaciji igre od strane  Rudara u ovoj polusezoni. Još uvijek nam nije jasno kako je taj prvi dio utakmice završio rezultatom 1:1.
Rudar je u prvom dijelu apsolutno po igri deklasirao ekipu Tehničara, ali je u isto vrijeme ispoljio totalnu neefikasnost.

Recimo da je sve počelo u 4. minuti kada Vurušić iz izgledne prigode pogađa stativu, u 19. minuti „mrtvaca“ promašuje Škvorc, pa mu se pridružuju Skoliber,Vinko, Patafta te još jednom Škvorc. Recimo da bez obzira na sve te promašaje navijači Rudara bili su izrazito zadovoljni onim što im je prezentirala ekipa Rudara.

Inače Rudar je došao u vodstvo u 20. minuti zgoditkom Škvorca nakon ubačaja iz kuta Vinka na prvu stativu kada nakon udarca glavom Škvorca lopta završava u mreži iza nemoćnog golmana Mrmića.

Rudar nakon toga ne uspijeva povećati svoje vodstvo usprkos već nabrojenim prigodama. I kako to biva gosti iz svoje jedine prigode u prvom dijelu u 27. minuti zgoditkom Kranclbindera poravnavaju na 1:1. Bio je to i konačan rezultat prvog dijela iako po igri i prigodama svakako je rezultat morao biti pogodniji za više zgoditaka u korist Rudara.

Drugi dio utakmice bio je nešto ravnopravniji no svejedno je ekipa Rudara bila ta koja je diktirala tempo i stvarala prigode.
U 56.minuti slijedi odličan prodor Skolibera i ubačaj na drugu stativu gdje odlično skače Kevin Nedeljko i lijepim udarcem glavom dovodi Rudar u zasluženo vodstvo od 2:1.

I do kraja utakmice Rudar je bolja ekipa s nerealiziranim prigodama, jer u svemu tome treba imati sreće, a ona je ta koja apsolutno nije sklona ovoj ekipi. Rudar u drugom dijelu još jednom pogađa stativu (Vinko), a u  67. minuti nije mu sviran očiti kazneni udarac kada gostujući igrač rukom sprečava prolazak lopti u kaznenom prostoru da ona dođe do igrača u izglednoj situaciji za postizanje zgoditka.

Kada se ne svira takav kazneni udarac, a tu situaciju delegat utakmice ne vidi, niti je ne navodi u zapisnik, a ispravlja zapisnik jer sudac ne dodjeljuje crveni karton igraču gostiju Jambrušiću zbog psovanja u igri vlastitog suigrača  (dobio žuti karton), ne znamo koju svrhu imaju delegati na utakmicama osim što uzimaju „lovu“.

No čitajući njegova zapažanja utakmice kada navodi da je utakmicu dobila spretnija, a ne apsolutno bolja ekipa, jasno nam je da je on bio sa svojim mislima negdje drugdje, a ne na utakmici u Murskom Središću.

No sve u svemu bitno je da je Rudar došao do nova tri boda, u jednoj pravoj nogometnoj predstavi, te čestitke idu cjelokupnoj ekipi Rudara, a ono što bismo posebno istakli to je odlična igra Rudarovih mladića Nedeljka, Zrne, Vurušića i Kovača (na klupi još trojica Kodba, Radek, Lo. Mesarić) koji su sigurno lijepa budućnost i zalog ovoga kluba. Momentalno se nakon ove utakmice Rudar nalazi na 4. mjestu prvenstvene ljestvice s 15 bodova.

Sljedeću utakmicu , ako se u međuvremenu ne poremeti raspored s obzirom na epidemiološku situaciju, igra kod Podravca u Virju.

3. HNL Sjever
RUDAR : TEHNIČAR 2:1 (1:1)
Suci: Filip Hirš, Miro Hantak, Ivan Starčević, Lučano Blašković delegat: Željko Stipanić


Gledatelja: 200


Strijelci: 1:0 20′ Škvorc. 1:1 27′ Kranclbinder, 2:1 56′ Nedeljko

RUDAR: Kovač, Škvorc, Šardi, Le. Mesarić., Vurušić,Nedeljko(70′ d. Šoltić), Patafta, Zrna, Vinko, Skoliber(90+3 Radek), Vaš pričuve: Kodba, Radek, Lo. Mesarić, D. Šoltić) trener: Dražen Škvorc)

TEHNIČAR: Mrmić, Belovari, Kocijan(46′ Bos), Džijan, Milek, Hlišć, Hudak, Kranclbinder, Bartolović(38′ lLovrek 49′ Drk), Rengel( 46′ Jambrušić), Jendrić(68′ Zvonar)pričuve: Lajnasek, Bos, Belaj, Jambrušić, Lovrek, Drk, Zvonar trener: Roman Sović

(tekst i foto: zr)