U očajnoj predstavi Rudar zasluženo ostao bez bodova u srazu s Dinamom Domašinec

Četiri kola za redom Rudar ne zna za pobjedu. Nakon relativno uspješnog starta kada su u tri kola osvojili 6 bodova uslijedila je serija od tri poraza i jednim neriješenim rezultatom. To sve dovodi već sada na početku prvenstva Rudar u jednu dosta nezavidnu situacijuu odnosu s ambicijama kluba u ovoj sezoni. Zanimljivo je to da su svi porazi došli od ekipa koje su po kvaliteti slabije od Rudara ili su tu negdje u njihovom rangu. Sve to navodi na zaključak, ako kvaliteta igrača nije upitna, nije upitna ni kvaliteta trenera, uprava omogućuje i pruža sve uvjete za dobar rad i igru, preostaje u svemu tome  samo jedno, a to je odnos igrača i prema klubu i prema samima sebi kao i prema svojim suigračima. Po nama nije dovoljno izaći na igralište stati i povikati parolu „Za Rudara“, a onda na igralištu pružiti niti 50 % svojih mogućnosti.

Također je istina da u ova tri kola nije igrao zbog kazne od tri utakmice, jedini „fajt“ igrač u toj ekipi Matija Zadravec, kojeg često znamo kritizirati zbog njegovog nekad malo agresivnijeg ponašanja, no to nikako ne bi smio biti izgovor za ove rezultate. Međutim ovoj ekipi baš takvo nešto nedostaje. Rudar nikako ne smije ulaziti u utakmice na način kako je to učinio i na ovoj posljednjoj protiv ekipe Dinama. Protiv takve ekipe, za koju moramo reći da zasluženo nosi bodove iz Murskog Središća, jer je tu pobjedu više željela od Rudarovaca barem po onom što se pokazalo na terenu, Rudar si ne može i ne smije dozvoliti da tijekom cijele utakmice stvori tri prigode, od kojih samo jedna bila izrađena (Vurušić) dok su ostale dvije bile plod više slučajnosti nego same akcije.
Da su naše tvrdnje točne o ne prevelikoj želji igrača, primjer je i kazneni udarac koji je vratar Rajf odlično obranio, no nitko osim Šprajca (koji je bio predaleko) nije ni krenuo kako bi izbio tu loptu.

Na igračima je da se sami zapitaju zašto je to tako, da već na slijedećoj utakmici u Turčinu demantiraju ovakve zaključke ne samo vašeg izvjestitelja, nego i velike većine gledatelja i navijača, kao i onih koji vode klub.

Što se same utakmice tiče nije to bila neka vrhunska predstava, gosti su znali kako parirati toj Rudarovoj igri u širinu bez previše točnih i okomitih lopti, te su brzim kontrama preko Krznara i Igreca stvarali dosta nereda u obrani domaćina. Rudar pak s većim posjedom lopte, ali nedorečen u završnici možda je mogao i do boda da je Vurušić iskoristio prigodu, ali od toga ništa više ne bi ni zaslužio.
Jedini zgoditak pao je u 34. minuti kada obrana Rudara tri puta nije očistila situaciju pred svojim golom da bi nakon povlačenja F. Novaka gostujućeg igrača, sudac Škrobar opravdano pokazao na kazneni udarac. Kao što smo već prije rekli Mario Rajf taj je udarac Stjepana Krznara obranio, no u drugom pokušaju uspijeva postići zgoditak za 0:1 i tri boda.
U daljnjem tijeku utakmice Rudar je pokuša doći do poravnanja, ali bez rezultata, tako da gosti zasluženo nose tri boda iz Murskog Središća.
Istaknimo još na kraju i vrlo dobro suđenje sudačke trojke na čelu sa Ninom Škrobarom.

Četvrta nogometna liga ČK-VŽ, Mursko Središće, Igralište Šuderka , 29. 09. 2018. 7. kolo

RUDAR- DINAMO /D/ 0:1 (0:1)

Suci: Nino Škrobar, Tomislav Čurila, Robert Kolarić

Delegat: Davor Ptiček

Strijelci: 0:1 34′ Krznar

Gledatelja: 200

RUDAR: Rajf, Šprajc, Vuri, Vurušić, Šoltić (79′ Levačić), Radiković, F.Novak, Toplek, Petak (46′ Goričanec), Vinko (46′ A. Zadravec), Skoliber pričuve: T. Novak, Levačić, A. Zadravec, D. Zadravec, Goričanec, trener: Željko Domjanić

DINAMO /D/: Fodor, Jarić, Novak, Hlišć, Krznar (83′ Dodlek), Horvat, Igrec, Petak, Marodi, Kovač, Drožđek pričuve: Godina, Drvoderić, Dodlek, Jakšić, Krznar, trener: Nikola Goričanec

(tekst i foto Zlatko Rihtarec)