U nedjelju u Jurovcu veliko polufinale Kupa MNS-a za sezonu 2019/20 Bratstvo – Rudar

U nedjelju se u polufinalu Kupa Međimurskog nogometnog saveza sastaju ekipe NK „Bratstvo“ Jurovec i ekipa NK „Rudar“ Mursko Središće.

U četvrtfinalnim utakmicama kao što je već poznato Bratstvo je kao gost rezultatom 2:5 eliminiralo ekipu Zasadbrega, dok je Rudar bio kao domaćin bolji od ekipe Nedelišća rezultatom 4:2.

Ždrijebom je odlučeno da domaćin ovog polufinalnog susreta bude ekipa iz Jurovca te će se utakmica odigrati u nedjelju 26.07.2020. godine u 17,30 sati.

Po svemu bi u tom susretu ekipa Rudara morala biti apsolutni favorit, no kako su se u kup utakmicama često znala dešavati iznenađenja tako i ovoga puta domaćin nije bez šansi, jer uvijek vrijedi ona narodna „lopta je okrugla“.

Svoja razmišljanja i očekivanja o toj dali su nam predsjednici klubova Damir Bogdan predsjednik NK „Bratstvo“ te predsjednik NK „Rudar“ Damir Cilar.

Damir Bogdan predsjednik NK Bratstvo:

Prije svega još jednom čestitam našoj ekipi na povijesnom uspjehu kluba te ulasku u polufinale Kupa Nogometnog saveza Međimurja. Time smo mi svoj cilj ostvarili, međutim svakako ćemo protiv trećeligaša Rudara, koji je favorit u toj utakmici poduzeti sve kako bi ih iznenadili i napravili još veći uspjeh za naš klub.

Prije svega očekujem fer i korektnu utakmicu s obje strane, koja će zadovoljiti vjerujem veliki broj gledatelja. Gledatelje ujedno pozivam da na utakmici dođu nešto ranije kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve jer smo dužni napraviti popis prisutnih na utakmici.

Mi smo se dobro pripremili što se pratećih sadržaja tiče tu mislim na osvježavajuća pića, a pripremiti ćemo grah za sve posjetitelje i navijače kako domaće tako i gostujuće. Još jednom naglašavam da očekujem fer i sportsku utakmicu, a isto to očekujem i od navijača obiju momčadi, te da ovaj lijepi događaj za obje ekipe pretvorimo u pravo sportsko druženje, dva prijateljska kluba.

Damir Cilar, predsjednik NK „Rudar“:

Rudaru je također plasman u polufinale najveći uspjeh kluba što se tiče Kupa MNS-a, ali sigurno da postoji velika želja za plasman u samo finale. Mi ne bježimo od toga da smo na papiru favoriti u toj utakmici, ali igra se jedna utakmica u kojoj je sve moguće, pa zbog toga moramo biti oprezni, ali dati ćemo svoj maksimum kako bi u fer i sportskoj borbi došli do finala. Jasno nam je i da domaćini iz prijateljskog kluba također imaju isti cilj te očekujem jednu lijepu, fer, korektnu sportsku utakmicu s obje strane kako bismo zadovoljili vjerujem veliki broj gledatelja na toj utakmici.

Prema najavama obaju predsjednika u Jurovcu nas u nedjelju 26.07.2020. godine u 17,30 sati očekuje pravi sportski nogometni užitak, te svakako nemojte propustiti ovaj događaj. Utakmicu sude Goran Žganec, Željko Novak, Matija Filipić, a delegat je Slavko Novak.

(tekst: zr, foto: zr, faceboke Bratstvo Jurovec)