U nedjelju NK “Rudar” igra protiv Bratstva iz Savske Vesi, predstavit će se i novi igrači Cimerman i Zec

U punom zamahu su pripreme NK „Rudar“ iz Murskog Središća. Trener Andrija Balajić s ekipom radi četiri puta tjedno dok se vikendom igraju utakmice Do sada je odigrana jedna utakmica s ekipom Varteksa, doživljen je poraz od 2:1, ali trener Balajić bio je zadovoljan prikazanim , s obzirom na to da ekipa nije bila kompletna.
Ove nedjelje u Čakovcu na umjetnoj travi stadiona Mladosti igra se druga pripremna utakmica protiv ekipe Bratstva iz Savske Vesi koju od ove sezone vodi bivši trener Rudara Dražen Škvorc. Utakmica se igra u malo neobično vrijeme, u 12,00 sati. Dakle dvoboj točno u podne.
Treba reći da su se ekipi Rudara pridružila dva mlada perspektivna i kvalitetna napadača Ivan Cimerman i Robert Zec.


Iako se radi o mladim igračima trener Balajić vjeruje da će oba igrača biti prava pojačanja za Rudar.
Ivan Cimerman je u Rudar došao iz susjednog i prijateljskog kluba Poleta iz Svetog Martina na Muri gdje je već skupio i dosta trećeligaškog iskustva.


Robert Zec također je po vokaciji napadač ponikao u omladinskim pogonima Zagreba i Lokomotive gdje je nastupao u mlađim uzrastima. Radi se o napadaču kojeg odlikuje brzina, a zadnje utakmice odigrao je u Njemačkoj za SV 1910 Neuhof.


Ekipu su napustili Silvijo Radiković koji je otišao u drugoligaš Sesvete, Karlo Zrna koji je otišao u Hodošan dok još uvijek nije do kraja razriješena situacija s Filipom Škvorcom no neke naznake govore da bi on mogao završiti u Međimurju iz Čakovca. Kako će se razriješiti situacija s njim vidjet ćemo u budućnosti.
Isto tako u Rudaru još pregovaraju s nekim igračima tako da su još uvijek mogući dolazak nekih igrača.

(tekst i foto: zr)