U Nedelišću čakovečki policijski preventivci u akciji širenja sportskog duha

Cilj akcije bio je promocija zdravog stila života u sportskom duhu s naglaskom da djeca nauče pozitivnu kulturu navijanja, a koja isključuje svaki oblik nasilja, huliganizma, diskriminacije i govora mržnje

U subotu, 22. lipnja 2024. u Nedelišću, na Tratama (sportski park) policijski službenici Policijske postaje Čakovec, proveli su preventivnu akciju iz nacionalnog preventivnog projekta  “Zajedno protiv govora mržnje“, pod geslom  “Budi navijač, a ne razbijač“, za vrijeme malonogometnog turnira.

Mobilnim preventivnim centrom policije uspostavljen je informativni punkt za vrijeme održavanja sportske manifestacije pod nazivom “5. izdanje Malonogometnog hakla”, a pridružili su se i pripadnici Crvenog križa.

Cilj akcije bio je promocija zdravog stila života u sportskom duhu s naglaskom da djeca nauče pozitivnu kulturu navijanja, a koja isključuje svaki oblik nasilja, huliganizma, diskriminacije i govora mržnje. Također sudionici su bili pozvani da prilikom natjecanja budu vođeni „Fair play“ igrom, tolerancijom, a navijači na konkretno navijanje.

Isto tako za vrijeme preventivne akcije predstavljena je preventivna akcija “Web heroj” (savjeti o krađama identiteta SMS-om, o lažnim stranicama banke, krađama identiteta pozivom te o mrežnim krađama identiteta), a predstavljeno je i zanimanje policajac/policajka.

Info pultu pristupilo je mnoštvo djece i gledatelja te su im podijeljeni razni promotivni materijali Policijske uprave međimurske i Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

(tekst i foto: PU međimurska)