U nastavku prvenstva 3. HNL Rudar očekuje pobjedu protiv gostiju iz Križevaca

Igrači iz najsjevernijeg hrvatskog grada jesensku dionicu završili su na sedmom mjestu, samo s bodom manje od mjesta koje vodi u play-off. Rudar je pod vodstvom trenera Škvorca u pripreme  krenuo 18. siječnja, a uz 25 treninga odigrali su i pet pripremnih utakmica. Zabilježili su jednu pobjedu i po dva remija i poraza. U svlačionici nije bilo previše prometno, klub je zadržao manje više iste igrače, a otišao je samo Pono Pintarić. Vrijedna uprava na čelu s predsjednikom Damirom Cilarom bila je aktivna i u prijelaznom roku dovela tri prava pojačanja. Klubu su pristupili iskusni stoper Ivan Režić, napadač Arpad Vaš i lijevi bočni Damir Zeljko.

– Zadovoljan sam odrađenim pripremama, dobro se radilo i usprkos tome što smo upisali samo jednu pobjedu nisam zbog toga zabrinut. Što se tiče ozljeda do ovog tjedna nije ih bilo, jedino nisam siguran da li će u subotu zaigrati Slunjski koji ima problem s trbušnim zidom. Upitan je i Šoltić, a zbog tri žuta kartona ne mogu računati na Šardija i Novaka. – kazao je Dražen Škvorc trener Rudara.

U subotu 29. veljače u 15 sati u nastavku prvenstva domaćini su ekipi Radnika kojeg su jesenas u Križevcima pobijedili 4:1.

– Ovo će biti sasvim drukčija utakmica nego na jesen. Tada su nas malo podcijenili, a sutra očekujemo da se brane i pokušaju kontrama na što moramo obratiti pažnju. Imamo jaču ekipu nego u prošloj polusezoni, a to moramo pokazati pred našim navijačima već u prvoj utakmici. Pobjedom već možemo doći do šestog mjesta što nam je i cilj na kraju prvog dijela natjecanja.- rekao nam je trener Škvorc.

(Miljenko Dovečer, foto: zr)