U Murskom Središću svečano otvoreno Svjetsko ribolovno prvenstvo za veterane i invalide

Jučer u popodnevnim satima u Murskom Središću  svečano je otvoreno 20. Svjetsko prvenstvo za invalide, 11. Svjetsko prvenstvo za veterane te 1. Svjetsko prvenstvo – Masters u lovu ribe udicom na plovak. Natjecanja će se odvijati na destinacijama Ribnjak Selnica, Ribnjak Žabnik  Sv. Martina na Muri i u Podturnu na destinaciji Stara Mura.

Svečano otvorenje održano je jučer na prostorima šetnice u M. Središću te na Trgu braće Radića ispred DV „ Maslačak“.

Dobro i lijepo organizirana manifestacija otvorenja započela je već oko 18,00 sati svečanim postrojavanjem svih sudionika Svjetskog ribolovnog prvenstva odakle su predvođeni Gradskim puhačkim orkestar i mažoretkinjama Grada Murskog Središće u svečanoj povorci krenuli na prostor ispred Dječjeg vrtića Maslačak.  Postrojavanje  39 reprezentacija iz 19 zemalja s 320 sudionika, popratilo je i postavljanje zastava sudionica zemalja na postolja što je samom otvaranju dalo još svečaniji čin.

Samu svečanost jako uspješno vodila je moderator svečanosti Aleksandra Ličanin. Treba posebno istaknuti i jako dobro osmišljen i odlično izveden kulturni program od strane VŽS „Ftičice“, Folklorne skupine DV „Maslačak“, Gradskog puhačkog orkestra te neizostavnih u tako svečanim prigodama Zrinske garde Čakovec te Rudarskog zbora Mursko Središće.

Nakon svečanog postavljanja zastava sudionica mnogobrojnom pučanstvu obratili su se predstavnici orgnizatora, domaćina natjecanja i svečanog otvaranja, kao i najviši predstavnici Športskih ribolovnih saveza Hrvatske  i svijeta i to redom: Zoran Pfeifer, predsjednik Saveza ribolovnih društava Međimurske županije, Ervin Vičević načelnik Općine Selnica, Dražen Crnčec načelnik Općine Sveti Martin na Muri, Dražen Srpak gradonačelnik Murskog Središća, Matija Posavec župan Međimurske županije, Ratko Kovačić predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Vladimir Sever Hrvatskog ribolovnog saveza. Svi su oni pozdravili ovo održavanje ove manifestacije na prostorima Međimurja, odnosno Hrvatske te ujedno rekli koliko je truda uloženo u njegovo održavanje , a ujedno svim natjecateljima zaželjeli puno sreće u danima natjecanja.

Svjetsko prvenstvo otvorio je Marcq Roland predsjednik Tehničke komisije svjetske ribolovne Federacije, koji se ujedno ispričao zbog nedolaska na otvaranje predsjednika Svjetske ribolovne Federacije Claiodia Mateolia koji zbog obaveza nije mogao doći na samo otvaranje već će doći idući dan.

Nakon toga završeni je svečani čin  otvaranja , te su svi sudionici pozvani na zajedničko druženje na gradsku šetnicu uz rijeku Muru, gdje je domaćin Grad Mursko Središće pripremio za sve sudionike i posjetioce okrjepu uz kobasice i razna osvježavajuća pića. Sve u svemu još jedna lijepa promocija Grada Murskog Središća, pošto po onom što smo mogli vidjeti vjerojatno je jučer putem raznoraznih društvenih mreža Mursko Središće bilo ribolovni centar svijeta.

(tekst i foto  Zlatko Rihtarec)