U MARATONSKOJ UTAKMICI PLAVE ODBOJKAŠICE BOLJE OD LEPOGLAVE

U subotu je ženska ekipa odbojkaškog kluba Plavi igrala utakmicu u Lepoglavi dok je muška ekipa bila slobodna u ovom kolu. Odigrale su vrlo dobru utakmicu i u 5 napetih setova uspjele su ostvariti vrlo važnu pobjedu.

Utakmicu su Pekleničarke otvorile dosta slabo te je Lepoglava sredinom seta već imala 5 poena prenosti. Prednost se povećavala pa su tako domaće igračice dobile set sa 25:13. Drugi set Pekleničarke otvaraju puno bolje pa su brzo stvorile veliku prednost. Tokom cijelog seta prednost je iznosila 6-9 poena. Lepoglava se krajem seta malo približila, ali Plave zadržavaju prednost i osvajaju set sa 25:20. Treći set je bio najizjednačeniji. Lepoglava je stalno bila u blagoj prednosti, ali Plave nisu dopuštale da se domaće igračice značajno odvoje. Ali minimalna prednost im je bila dovoljna pa Lepoglava osvaja set 25:22 te trenutno vodi 2:1 u setovima.

Plave se odbijaju predati, te četvrti set igraju znatno bolje. Odlične su bile na servi i u obrani. Sa 25:17 lagano osvajaju set i dolazi do izjednačenja u setovima. Peti set su odlično otvorile Pekleničarke te se na promjenu strana odlazi s rezultatom 8:3 za njih. Najveću prednost su imale 7 razlike (11:4). Domaće se igračice ne predaju i pokušavaju dostići rezultat, ali Plave zadržavaju prednost i osvajaju set sa 15:10.

Treba naglasiti da je utakmica trajala čak 2 sata i 20 minuta. Mnogobrojna publika je mogla uživati u vrlo dobroj utakmici. Pekleničke odbojkašice su pokazale veliku prednost iako su bile oslabljene, a i nekoliko igračica je igralo bolesno. Zato je ova pobjeda još značajnija. Ovo je bila 5. pobjeda Pekleničarki u sezoni i prva na gostujućem terenu. Do sad su osvojile 13 bodova i nalaze se na 6. mjestu.

Lepoglava – Plavi 2:3 (25:13, 20:25, 25:22, 17:25, 10:15)

Plavi: Tuksar, Kolarić, Srša, Turk, Goričanec, Končić, Žužić, Mance, Derk, Mađarić, Novak, Jezernik. Trener: Jurica Novak.

(Jurica Novak, foto Tin Tomanić, arhiva)

02