U KRIŽOVCU ODRŽAN 1. MEĐUNARODNI TURNIR U STRELIČARSTVU ! (foto Tin Tomanić)

Danas 18.08.2013. održan je u Križovcu 1. Međunarodni turnir u streličarstvu. Goste, posjetitelje i takmičare pozdravila je u ime Turističke zajednice Mursko Središće Slađana Todorović, zaželivši im srdačnu dobrodošlicu.

Streličarstvo je sport preciznosti u kojemu je cilj pogoditi metu strijelom. Najčešće discipline su luk i strijela te samostrel. Streličarstvo zahtjeva smirenost, koncentraciju, omogućuje boravak u prirodi i ujedno je jedan od standardnih olimpijskih sportova još od igara u Parizu 1990. godine.

Turnir u Križovcu privukao je 50-tak takmičara iz različitih krajeva Hrvatske i iz inozemstva. Prisutnima su se obratili gradonačelnik Murskog Središće Dražen Srpak , Međimurski župan Matija Posavec ,nekadašnji streljač i bivši član kluba Katarina Zrinski iz Čakovca Ivan Brda, koji je bio inicijator ovogodišnjeg turnira te Mihael Štebih, predsjednik streličarskog kluba.

Turnir je održan uz financijsku pomoć Mjesnog odbora Križovec.

U gađanju lukom i strijelom okušali su se Srpak i Posavec. Da li su pogodili metu nije nam poznato, ali njihov dolazak na turnir u kočiji i iskakanje iz nje bilo je spektakularno !