U KOP-u Čakovec izrazito zadovoljni s 2019. godinom

Hladnoća i padaline koje su se nad našim dijelom Europe pojavili tek krajem listopada de facto su stavile točku na dugu ovogodišnju sezonu igranja odbojke na pijesku. Iako je trajala nešto duže nego ranije ova sezona u našem Klubu odbojke na pijesku Čakovec ocijenjena je izrazito uspješnom.

Predsjednik i glavni trener kluba Ivan Vabec kazao je kako je klub odlično radio na nekoliko frontova, od čega najviše zadovoljstva ipak ima na natjecateljskom. Na seniorskom prvenstvu Hrvatske djevojke iz KOP-a Čakovec na kraju su završile na četvrtom mjestu, iako su nakon prvog dijela bile čak i treće.

Posebnost rezultata u čakovečkim redovima su oni u mlađim dobnim kategorijama. Na klupskom državnom prvenstvu za juniorke i kadetkinje naše su bile 4. dok je par Ema Frančić i Iva Bulović na pojedinačnom u konkurenciji juniorki bio drugi u zemlji. Par Ema Frančić i Mirjam Varga je među kadetkinjama također bio drugi te je izboren plasman na Srednjoeuropsko prvenstvo na kojem su djevojke na kraju bile 5. Treba istaknuti da je izbornik naših djevojaka, ali i mladića na tom natjecanju bio upravo Ivan Vabec. Tim uspjesima dodaje se i ulazak među 12 na jakom turniru, Otvorenom prvenstvu Hrvatske na Pašmanu i na turniru u Ičićima gdje je par Stanković / Varga ušao u četvrtfinale. Uspješno se nastupalo na turnirima u Đakovu, Đurđevcu i Zagrebu.

??

– Naše igračice su juniorke i kadetkinje, a uspješno se nose sa seniorkama. To govori kako je vrijeme na našoj strani i ako će i dalje tako vrijedno i marljivo raditi još bolji rezultati sigurno neće izostati – izjavio je Vabec dodavši kako se u Čakovcu složila jedna odlična ekipa mladih djevojaka. – One su vrijedne na treninzima, borbene na utakmicama, ali su i prijateljice i klapa tako da mislim da imamo sve potrebne sastojke da u budućnosti s njima napravimo iskorak prema kvaliteti –  smatra čelni čovjek čakovečke odbojke na pijesku.

Klub je uspješno organizirao i brojne događaje. Tradicionalni turnir u spomen na Rajka Kolareka ove godine je doživio svoje četvrto izdanje. KOP Čakovec bio je uspješan organizator kampa iz odbojke na pijesku u sklopu projekta Zajednice sportskih udruga Čakovca “Svaki tjedan sport jedan”. A KOP-ovci su zasukali rukave i odradili radnu akciju kojom je zamijenjen pijesak na igralištu pokraj Gradskih bazena.

??

– Kvaliteta pijeska je drastično poboljšana, a tu posebno treba zahvaliti direktoru EKOM-a Miodragu Novoselu koji je i osobno sudjelovao u radnoj akciji –  naglasio je Vabec. I dok će igračice pijesak igrališta zamijeniti parketom dvorana u vodstvu KOP-a Čakovec već rade planove za sljedeću sezonu za koju se nadaju kako će biti još bolja. – Ako dobro odradimo pripremni dio te nas izbjegnu ozljede možemo samo rasti –  poručio je Ivan Vabec.

(Miljenko Dovečer, Foto: KOP Čakovec)