U konkurenciji parova turnir Falkensteiner Punta Skala Zadar Open osvojili su Francuzi Manuel Guinard i Gregoire Jacq

Za naslov pobjednika u Petrčanima boriti će se Adrian Andrejev i Jozef Kovalík

Bugarina Adrian Andrejev, 254. na aktualnoj ATP listi, i Slobak Jozef Kovalík (213.) igrat će u nedjelju s početkom u 11 sati u finalu Falkensteiner Punta Skala Zadar Opena, ATP Challengera koji se održava u Petrčanima.

Andrejev, svojedobno drugi junior svijeta, u subotnjem polufinalu je sa 6:3, 6:4 bio bolji od Kazahstanca Timofeja Skatova, a Kovalík sa 6:4, 6:3 od Čeha Jonaša Forejteka. Podsjećamo, Andrejev je u osmni finala izbacio Mateja Dodiga, a Kovalik u četvertfinalu Ninu Serdarušića. Finalni meč bit će u izravnom prijenosu na Sportskoj televiziji.

U konkurenciji parova, naslov je pripao francuskom dvojcu Manuel Guinard, Gregoire Jacq, koji su u finalu bili bolji od češke kombinacije Roman Jebavý, Zdeněk Kolář.

Falkensteiner Punta Skala Zadar Open je prvi turnir iz ovogodišnje serije Croatian Tennis Pro Tournaments. U tom kalendaru je trenutno 12 turnira, koji će se održati u Petrčanima, Splitu, Dubrovniku, Zagrebu, Osijeku i Bolu.

Nagradni fond turnira je 74.825 eura te se i ove godine održava u Falkensteiner Resortu Punta Skala. Ovaj jedinstveni resort smješten je na zelenom poluotoku u blizini Zadra i nudi vrhunske restorane, najveći i najljepši spa u Dalmaciji na čak 6.000 m2 te moderne sportske sadržaje, sportske terene i cijeli niz vodenih sportova i zabavnih aktivnosti. Opuštanje ovdje možete pronaći u elegantnom Falkensteiner Hotel&Spa Iadera, obiteljskoj oazi Falkensteiner Family Hotel Diadora ili prostranim Falkensteiner Residences Senia. Falkensteiner Resort Punta Skala oaza je mira koja nudi najbolje od hrvatske obale.

Hrvatski teniski savez