U gradskom derbiju Mura uvjerljiva u srazu s Plavima

Gradski derbi odigran je u nedjelju na ŠRC „Oletić Radovan Ratko“ u Hlapičini između domaće Mure i Plavih iz Peklenice. Ovaj puta uvjerljivi i sigurni su bili domaćini te slavili s uvjerljivih  4:0.

Sve je loše krenulo za goste iz Peklenice kada u 5. minuti  utakmice jedan od obrambenih igrača neoprezno starta u svojem kaznenom prostoru te sudac Klarić bez razmišljanja pokazuje na kazneni udarac, kojeg sigurno  realizira Ivica Telebuh za 1:0.

To kao da je odrezalo krila igračima Plavih koji jednostavno na ovoj utakmici nisu mogli parirati raspoloženim  Murašima.  Imali su nakon toga jednu situaciju  u domaćem kaznenom prostoru, te tražili najstrožu kaznu no procjena suca Klarića bila je suprotna njihovim željama.

Već u 12. minuti  utakmice domaći najbolji strijelac i igrač Telebuh  povećava vodstvo Mure na 2:0 odličnim udarcem s vrha kaznenog prostora.

Marko Srša u 32. minuti  postiže  zgoditak za 3:0 i to je bio rezultat prvog dijela utakmice. Zasluženo visoko vodstvo Mure.

Drugi dio utakmice odigran je u puno slabijem ritmu. Domaći zadovoljni rezultatom mirno i rutinski su odrađivali posao dok igrači Plavih s obzirom na zaista solidne partije ovog proljeća, ove nedjelje nisu bili raspoloženi za igru, te je domaćin dosta lako izlazio na kraj s njihovim pokušajima.

Ivica Telebuh je u 54. minuti postigao svoj treći zgoditak za 4:0  i tako postavio konačni rezultat ovog derbija.

  1. međimurska liga Skupina „B“, Hlapičina , 31. 03. 2019., 19. kolo

MURA – PLAVI   4:0 (3:0)

Suci: Damir Klarić, Dragutin Novak, Ivan Žganec delegat : Robert Radek

Strijelci : 1:0 5′ Telebuh, 2:0 12′ Telebuh, 3:0 32′ Srša, 4:0 54′ Telebuh

Gledatelja: 120

MURA: Lajtman, Koprivec (56′ Tkalec), Tomšić(61′ Vrbanić), Jurović, Čurin(75′ Novak), D. Stojko, Padarić, Varga(70′ Šafarić), Telebuh, Srša(75′ Rožman), Bistrović pričuve: M.Stojko, Šafarić, Rožman, Frbežar, Vrbanić, Tkalec, Novak trener: Ivan Zobec

PLAVI:  T. Novak, Goričanec, Drk, Turk, Kovač, Antoković, Nerer, Erdelja, Povodnja, Matić(19′ Šoltić), Lisjak(53′ Sakač) pričuve: Tuksar, Sakač, M. Šoltić, S. Šoltić trener: Vladimir Pavleković

(tekst i foto: zr)