U gradskom derbiju Mura iz Hlapičine i Hajduk iz Štrukovca podijelili bodove

Pred oko stotinu gledatelja u Hlapičini je odigran gradski derbi između domaće Mure i Hajduka iz Štrukovca.
Nažalost po gledatelje utakmica je završila najnepopularnijim rezultatom bez zgoditaka. No bez obzira na sve to prisustvovali smo zanimljivoj, borbenoj, žustroj utakmici, ali posebno što treba naglasiti fer i korektnoj.
U takvoj utakmici domaćini su imali i više prigoda pa su tako pogodili i dvije prečke, a opravdano im je u prvom dijelu utakmice poništen zgoditak postignut iz zaleđa.
Gosti iz Štrukovca čekali su svoju prigodu iz brzih kontranapada, a treba reći da su što se obrambenog dijela tiče odigrali vrlo dobro, te apsolutno zasluženo nose bod iz Hlapičine. Domaćinima ostaje žal za neiskorištenim prigodama.
U fer i korektnoj utakmici sudačka trojka nije imala pretežak zadatak i odradila ga je dosta korektno s nekim pogreškama što je dosta naljutilo domaće navijače, naročito u situacijama dodjeljivanja kaznenih mjera.
Nakon ovoga kola Mura se 14 bodova nalazi na petom mjestu, dok je Hajduk osmi s 10 bodova. Recimo još da u sljedećem kolu Mura odlazi u goste kod ekipe Slobode iz Mihovljana, dok je Hajduk domaćin ekipi Budućnosti iz Miklavca.
(tekst i foto: zr)