U gotovo nemogućim uvjetima Sokol i Centrometal podijelili bodove

Nastavak prvenstva u 1. MNL donio je Sokolima podjelu bodova u prvoj utakmici. Igralo se na domaćem terenu protiv ekipe iz Macinca NK”Centrometal”. Do samog početka utakmice bilo je upitno hoće li se odigrati susret, ali glavni sudac Žganec Goran i degelat Sokač Vlado odlučili su da je teren spreman za igru!

Kratki pritisak Sokola na početku utakmice, ali Centrometal brzo hvata svoj ritam i opasnim prijetnjama pokušava prvi doći do vodstva. Teško je bilo na obadvije strane po ovakvom hladnom i mokrom vremenu odigrati neku akciju do kraja, pa je do izražaja dolazila snaga i izdrživost igrača te pripreme kakve su obavili na zimskoj pauzi.

Prvi zgoditak postižu gosti prekrasnim golom Novak Dine nakon izvođenja slobodnog udarca gdje Novak skida paučinu iz samog kuta gola, bila je to 30. minuta susreta. Nakon pauze Sokoli dolaze tek u 60. minuti do izjednačenja sa bijele točke, sigurno pogađa Šafarić Tomislav, a gostujuća ekipa protestira na odluku glavnog suca smatrajući da je sudac pogriješio.

U priopćčenju delegata piše također da je sudac donio krivu odluku te da je u sudaru gosatujućeg golmana i igrača Sokola, golman bio brži te da je regularno osvojio loptu! Na kraju svega po bod za svaku ekipu, borbenosti je bila na obadvije strane, mozda malo vise srece za Sokole ovaj put.
U sljedecoj utakmici Sokoli putuju u Svetu Mariju a igraju protiv NK”Mladosti”

(S. Obradović, A. Horvat, foto Tin Tomanić)