U generalki pred prvenstvo Međimurje pobijedilo Polet u Svetom Martinu na Muri

U Svetom Martinu na Muri novi trećeligaš Polet  ugostio je čakovečko Međimurje, što je za našeg drugoligaša bila generalka pred prvenstvo koje počinje idući petak.

Po sparnom, i teškom za igru vremenu, stotinjak gledatelja vidjelo je dva zgoditka i jednu solidnu igru obiju momčadi s puno promašenih prigoda. Polet koji je prepustio inicijativu Međimurju orijentirao se uglavnom na kontre i prijetio preko Medveda koji je u prvom dijelu imao dvije prigode koje nije realizirao.

Još jednu šansu imao je Šarić, a za čakovčane su u prvom dijelu bili neprecizni Knezović i Ivančić koji su mogli bolje reagirati. U drugom dijelu još veća inicijativa Međimurja i na samom početku velika prigoda Brckovića koji je zaobišao i vratara domaćih Jambresa, ali i promašio prazan gol. Nedugo zatim i Ivančić je u šansi, a najopasniji domaći igrač Tomislav Medved ne koristi u 60. minuti zicer kojeg brani odlični Koprić. Zadnjih pola sata trener Kristić napravio je dosta izmjena i tada su pali golovi. Oba puta strijelac za čakovčane bio je Nino Patafta, jedan je zabio  glavom nakon ubačaja Hudećeka, a drugi s vrha šesnaesterca nogom.

Sve u svemu obzirom na vremenske okolnosti u ovom trenutku dvije najjače međimurske ekipe  pokazale su da su spremne za nadolazeće prvenstvo.

Polet ima do prvenstva u kojem će voditi glavnu riječ za vrh tablice, u ovih desetak dana  odigrati  još dvije kontrolne utakmice. Međimurju je ovo bila zadnja, deveta u pripremama, a u prvom prvenstvenom kolu 2. HNL u petak 16. kolovoza na SRC Mladosti u 20 sati dočekuju novog drugoligaša, riječki Orijent.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)