U derbiju začelja Hajduk Štrukovec do zlatna tri boda u srazu sa D. Koncovčakom

Derbi začelja 2. ML Skupine „B“ odigran je ove subote u Štrukovcu. Domaći Hajduk dočekao je svoje dugogodišnje sportske rivale ekipu Donjeg Koncovčaka. I jedan i drugi klub pamte puno bolja natjecateljska vremena, kada im je pogled bio uperen prema vrhu ljestvice, a ne kao sada u borbi za goli drugoligaški život.

Rijetko tko je očekivao da će ta susret biti riješen u samoj početnoj fazi utakmice. U fer i korektnoj utakmici domaćini su zgodicima Karla Šardija u 2. i 8. minuti poveli sa 2:0 i praktički riješili ovaj dvoboj upisavši zlata vrijedna tri boda. D. Koncovčaku preostaje da bodove za siguran ostanak u ligi traži u nadolazećim susretima koji neće biti nimalo laki. Kolika je razlika igranja prijateljskih i natjecateljskih utakmica dokaz je i ova, jer u pripremnom razdoblju sastala su se također ova dva suparnika i rezultat je tada bio uvjerljivih 3:0 u korist ekipe D. Koncovčaka. Inače u cijelom daljnjem nastavku utakmice vodila se ravnopravna borba bez posebno nekih izraziti prigoda za postizanje zgoditka, te na kraju zaslužena pobjeda Hajduka.

Ono što je važno još jednom naglasiti da bez obzira na važnost samog susreta utakmica je protekla u izrazito fer i korektnoj igri, što je u svom viđenju utakmice naveo i delegat Marijan Sabol.

Ispred jedne i druge ekipe  ovaj nadolazeći vikend su dvije teške utakmice s ekipama iz samog veha ljestvice koje su u ovom kolu doživjele neočekivane poraze te će se morati vaditi na njima kako bi sigurno zadržale sam vrh ljestvice.

Hajduk iz Štrukovca odlazi na noge lideru ekipi Mure, koja za na prvom mjestu treba pobjedu, dok kod ekipe D. Koncovčaka dolazi ekipa Bratstva iz Jurovca koja je na svom terenu kiksala protiv najslabije ekipe u ligi ekipe Zasadbrega 77 i direktnog takmaca za ostanak u ligi D. Koncočaku.

  1. ML Skupina „B“, Štrukovec, 21. 04. 2018. 23. kolo

Suci: Marijan Dumančić, Božidar Juračić, Karlo Klobučarić delegat: Marijan Sabol

Strijelci: 1:0 2′ Šardi, 2:0 8′ Šardi

Gledatelja: 120

HAJDUK: Posavec, L. , Šela, M. Debelec, Hošpel, Vrančić (70′ Hoblaj), L.  Purić, Kojter, D.  Purić pričuve: Mesarić, Hrženjak, Hoblaj, Ključević, Vrtarić, Rajf  trener: Mihael Mađarić

D. KONCOVČAK: Koraj, Kolar, Radiković, Vuković, Oletić, Balaž, Rihtarec(59’M.  Flac), Sklepić(80′ Brodar), Goričanec, D. Flac pričuve: Posel, Brodar, M. Flac, Horvatić, L. Flac trener: Mario Zaspan

(tekst Z. Rihtarec, foto Tin  Tomanić)