U derbiju kola Polet dočekuje Nedelišće, Rudar ide po petu gostujuću pobjedu

Poslije velike i važne pobjede Hrvatske protiv Španjolske u Ligi nacija naši reprezentativci imaju još jednu utakmicu u Londonu u nedjelju protiv Engleske. Zbog  te utakmice  koja je na rasporedu u 15 sati nedjeljne utakmice 4. HNL Čakovec – Varaždin počinju pola sata ranije nego u subotu tj. u 13 sati.

Najveća pozornost nogometne javnosti u ovom kolu biti će usmjerena na derbi utakmicu u Svetom Martinu na Muri koju igraju stari poznanici Polet i Nedelišće. Dva kola prije kraja jesenske polusezone oba kluba igraju u dobroj formi i nižu pobjede . Unatoč tome što je domaćin favorit ni pobjeda Nedelišća ne bi bila iznenađujuća.

 U drugom derbiju međimurskih klubova iz gornjeg dijela tablice Pušćine koje su ponovo domaćin u neizvjesnoj utakmici dočekuju zahuktali Rudar. I jedni i drugi bolje igraju u gostima, a Rudar je do sada ostvario čak četiri gostujuće pobjede. Utakmica koju će kao i prethodnu pratiti veliki broj gledatelja može otići i na jednu i na drugu stranu.

U Novom Marofu sastaju se ekipe koje su teško stradale u prošlom kolu. Pretposljednji domaćin dočekuje ranjeni Međimurec koji će pokušati odmah nadoknaditi izgubljene domaće bodove.

 U lošem, negativnom nizu je i Mladost Komet i  koja ima imperativ pobjede pred domaćim navijačima u susretu protiv Nedeljanca.

 Posljednji  Omladinac , rekli smo već više puta da igra dobro ali ne osvaja bodove , ima kod kuće težak ispit protiv drugoplasirane Bednje. Vjerujemo da će im se ovaj puta nešto i vratiti pogotovo  ako ponove igre iz prethodnih utakmica.

 Jedan od klubova koji se polako uspinje prema gornjem dijelu ponovo gostuje i ima težak ispit u Ludbregu. Međutim igrači Dinama  vjeruju da i tu mogu iznenaditi i vratiti se barem neporaženi.

Sloga za koju smo već rekli da bolje rezultate postiže u gostima, nakon domaćeg poraza odlazi u Turčin i pokušati će uzeti barem bod.

 Vodeći Varteks apsolutni je favorit protiv Jalžabeta i vjerojatnom pobjedom potvrditi će naslov jesenskog prvaka.

  1. HNL 14. kolo

Subota 17. studeni 13, 30 h

Polet – Nedelišće, Omladinac – Bednja, Mladost Komet – Nedeljanec, Podravina – Dinamo, Varteks – Jalžabet

Nedjelja, 18 . studeni 13, 00 h

Novi Marof – Međimurec, Dubravka / Zagorac – Sloga, Pušćine – Rudar

(Miljenko Dovečer, foto: Z. Rihtarec, arhiva)