U četvrtfinalu Kupa-a MNS Međimurje bolje od Rudara

U četvrtfinalu nogometnog Kupa MNS-a u Murskom Središću odigrana je vrlo zanimljiva i uzbudljiva utakmica između domaćeg Rudara i čakovečkog drugoligaša Međimurja. U utakmici s dosta zgoditaka na kraju su gosti zasluženo slavili s 2:4. No moglo je biti i drugačije. Rudar se dobro nosio s ekipom Međimurja i imao više prigoda za postizanje zgoditaka međutim neefikasnost i odlični gostujući vratar Jesenović nisu dozvolili drugačiji rezultat.
Svakako najveću prigodu Rudar je propustio u 41. minuti kada Vaš ne koristi kazneni udarac odnosno njegov udarac gostujući vratar Jesenović brani. U tom prvom dijelu apsolutno ravnopravna utakmica gdje su gosti bili bez nekih izrazitih prigoda.
Drugi dio utakmice puno uzbudljiviji u kojem je postignuto čak šest zgoditak, a moglo je biti i više naročito u mreži gostiju, ali se odličnim intervencijama istaknuo njihov vratar Jesenović.
Gosti u vodstvo dolaze u 52. minuti golom Kuzminskog, da bi vodstvo povećali u 72. preko Hasanovića.
Rudar se ne predaje te smanjuje u 85. minuti na 1:2 zgoditkom Vaša, no nažalost “lapornika” Međimurje u 88. ponovo odlazi na dva zgoditka razlike 1:3, a strijelac je bio Mendelski.
Seriju golova nastavlja u 90. minuti Nedeljko koji još jednom dovodi rezultat na samo jedan razlike za goste na 2:3 i time daje novu nadu ekipi Rudara. No utakmicu zadnjim zgoditkom završavaju gosti u sudačkoj nadoknadi preko Kuzminskog postavljaju konačni rezultat od 2:4 i zasluženo odlaze u polufinale Kupa.


Prije samog početka utakmice održana je mala svečanost kada se od Rudarovog dresa nakon deset godina igranja oprostio Marko Šoltić. Prigodne poklone u ime klub NK Rudar kao i bivših  suigrača Marku su predali predsjednik kluba Damir Cilar i sportski direktor Smiljan Liklin.

KUP MNS 2020 1/4F, Mursko Središće, Igralište Šuderka, 14.04. 2021.

Suci: Patrik Kolarić, Branko Bacinger, Edvin Zobec, delegat: Dragutin Vuk
Strijelci: 0:1 52′ Kuzminski, 0:2 72′ Hasanović, 1:2 85′ Vaš 1:3 88′ Mendelski 2:3 90′ Nedeljko, 2:4 90+2 Kuzminski
Gledatelja:
RUDAR: Rajf, Škvorc (68′ Nedeljko),Šardi( 82′ Murković), Mesarić Le., Vurušić(64′ Zrna), A. Zadravec, M. Zadravec, Ptiček, Zeljko(82′ Lo. Mesarić), Vinko, Vaš pričuve: Kovač, Lo. Mesarić, Nedeljko, Patafta, Zrna, Murković trener: Dražen Škvorc

MEĐIMURJE: Jesenović, Palić, Gajić(46′ Zanjko), Merwille(74′ Antolović), Hajdinjak, Mihaljević(68′ Hasanović, Mamić(46′ Čovo), Ivančić(64′ Mendelski), Rodrigo, Ratajec, Kuzminski pričuve: Bratuša, Mendelski, Antolović, Hlišć, Hasanović, Zanjko, Čovo trener: Marko Lozo

(tekst i foto: zr)