Pripreme NK “Rudar” za novu sezonu najavljuje trener Andrija Balajić

Nakon burne prošlogodišnje sezone kada se vodila ogorčena borba za ostanak u ligi(iako se na kraju pokazalo da nitko nije ispao iz lige), nakon kratke pauze NK „ Rudar“ u četvrtak 07.07. 2022. godine u 17,30 sati započinje s pripremama na svojoj Šuderki.
Porazgovarali smo s trenerom kluba Andrijom Balajićem, koji je na zadovoljstvo navijača kao i samih igrača ostao i dalje na klupi Rudara, o nadolazećoj sezoni.
Evo što nam je o tome rekao:
“Do početka prvenstva odradit ćemo 30 treninga i odigrati sedam pripremnih utakmica .
Raspored pripremnih utakmica je sljedeći :
16 -17. 07 turnir Peklenica
23 -24. 07 turnir Vratišinec
30.07 Međimurje
06.08. Podturen
i generalka prije početka prvenstva 13.08 Nedelišće.
Igrački kadar je ostao isti od proljetnoga dijela sezone uz dva nova igrača – Antonio Martinjaš i Antun Puljić. Što se same lige tiče mislim da je kvaliteta slabija od prošlogodišnje sezone, jer više nema tri kluba ( Međimurje, Mladost Ždralovi i Bjelovar) koji su bili jedni od najkvalitetnijih ekipa u ligi i davali jednu dimenziju više u odnosu na ostale momčadi, a tome ide i prilog da su se svi kvalificirali u treću jedinstvenu HNL. Kao što znate liga je i smanjena s 12 na 10 klubova jer većina klubova nažalost ne želi igrati 3. HNL (4 rang), pa zbog toga i Virovitica kao posljednji klub na tablici nije ispala, a ušao je samo Dinamo Domašinec. NK“ RUDAR“ i dalje će mati mladu ekipu, ali ovaj put iskusniju za godinu dana, pa smatram da ćemo biti bolji nego prošle godine. Mislim da je realno očekivati da budemo među prvih 5-6 ekipa, ali još je rano davati bilo kakve prognoze s obzirom na to da ne znam kakve su ostale momčadi i koliko su se pojačali. Ali još jednom moram naglasiti da je nama ( NK RUDAR) najveći dobitak taj što su svi igrači ostali na okupu. Naravno i dalje ćemo nastaviti priključivati igrače iz škole nogometa kao i do sada jer to mora biti temelj kluba.”

Recimo još na kraju da službena sezona  2022. /23. u Trećoj HNL  Sjever(četvrti rang natjecanja)započinje 20.08. 2022., a jesenski dio završava 26.11. 2022. godine

Zaželimo na kraju kako ekipi Rudara tako i treneru Balajiću čim uspješnije pripreme s što manje ozljeda, te puno uspjeha u nadolazećoj sezoni.

(tekst i foto: zr)