U Čakovcu započeli Ljetni sportski kampovi 2019

14. izdanje Ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan” koje organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grad Čakovec započeli su danas kampovima iz plivanja i kickboxinga. Ovo ljeto će čakovečki osnovnoškolci u ponudi imati rekordna 24 sportska kampa iz 18 različitih sportova, a prvi na rasporedu su već tradicionalno kampovi iz plivanja, kickboxinga te odbojke.

Očekivano veliki odaziv je na kampu iz plivanja, za čiju provedbu je zadužen Čakovečki plivački klub – ČPK. Predsjednik ČPK-a Goran Kolarić je rekao kako se prvom danu kampa odazvalo više od 100-tinjak učenika.

“Već imamo dosta iskustva s kampovima pa su naši treneri sve posložili da bude u najboljem redu. Treba istaknuti kako se poseban program provodi s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima” rekao je Kolarić i dodao kako će u preostala tri dana (četvrtak je praznik i nema kampa) polaznici biti podijeljeni u dvije grupe, jedna će biti u bazenu od 9 do 11, a druga od 11 do 13. “Moći ćemo se kvalitetnije posvetiti djeci s ciljem poboljšanja njihovih plivačkih tehnika” izjavio je.

U sportskoj dvorani 1. OŠ Čakovec Kickboxing klub 300 provodi kamp iz kickboxinga. U poslijepodnevnim satima, od 17 do 19 sati u dvorani OŠ Strahoninec na rasporedu je i kamp iz odbojke kojeg organizira Odbojkaški klub Totovec.

Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove. Pokrovitelj kampova, koji su zamišljeni da pruže školarcima kvalitetno, sportsko i provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom je Grad Čakovec. Drugu godinu za redom kvalitetu kampova prepoznao je i Središnji državni ured za šport koji će ih sufinancirati s 84.750 kuna.

(Miljenko Dovečer, foto: ZSU Čakovec)