U Čakovcu pod rasvjetom Hrvatska U20 minimalno pobijedila Rusiju

Pred petstotinjak gledatelja izabrana vrsta U 20 izbornika Roberta Jarnija pod svjetlima reflektora pobijedila je reprezentaciju Rusije 1:0 golom Nejašmića u posljednjoj minuti prvog dijela.

Puno bolje su djelovali naši mladi nogometaši u prvom dijelu i praktično opsjedali ruski gol.

Šanse su se redale jedna za drugom. U 11. minuti udarac Špikića brani najbolji ruski pojedinac vratar Syusev. Pet minuta kasnije neprecizan je Babić, a isti igrač pogađa vratnicu u 18. minuti .

Od 25. minute Rusi ostaju s igračem manje jer je drugi žuti, isključujući, zaradio Nenakov . Pritisak na protivnički gol još više raste, a Špikić je ponovo neprecizan u 31. minuti. I onda na isteku posljednje minute prvog poluvremena nakon izvedenog kornera  za Hrvatsku u skoku je najviši Darko Nejašmić koji glavom zabija za vodstvo od 1:0

.

U drugom dijelu oba izbornika napravila su puno promjena, a Rusi iako s igračem manje uspjeli su se obraniti tako da je ostao rezultat iz prvog dijela.

Drugi susret između izabranih vrsta Hrvatske i Rusije odigrati će se u petak  7. rujna na stadionu Trate u Nedelišću u 17 sati, ulaz je kao i u Čakovcu besplatan.

(tekst i foto Miljenko Dovečer)