U Čakovcu održan 6. nogometni turnir djece s teškoćama u razvoju – “Special Power League”(SPL)

Na stadionu SRC Mladost Čakovec u subotu, 26. listopada Nogometna škola Međimurje-Čakovec organizirala je nogometni turnir za djecu s teškoćama u razvoju ”Special Power League” uz suport Akademije zdravog življenja koja je nositelj projekta.

Na turniru odigranom na glavnom terenu stadiona SRC Mladost sudjelovalo je šest momčadi, GNK Dinamo, NK Istra 1961, NK Osijek, NK Slaven Belupo, gosti iz Austrije i domaćin NŠ Međimurje Čakovec.

Na turniru je sudjelovalo više od 60 djece te je svaki sudionik ovog zanimljivog turnira dobio  zlatnu medalju a svaka ekipa za uspomenu priznanja, poklone i pehar za sudjelovanje.

Ceremoniji svečanog otvorenja  turnira u sklopu Lige prisustvovali su zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, član izvršnog odbora HNS-a, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza i predsjednik županijske sportske zajednice Mato Kljajić, glavni tajnik Akademije zdravog življenja Dario Jagić, predsjednik NŠ Međimurje Čakovec Dean Panić i Voditelj NŠ Međimurje-Čakovec Hrvoje Goričanec.

Tom prigodom Mato Kljajić je izrazio veliko zadovoljstvo što se pokrenula ovakva inicijativa, koju između ostalog podupire i krovna nogometna organizacija. Istaknuo je kako su svi sudionici pobjednici te da će zajedno uživati otkrivajući čari najpopularnije sportske igre na svijetu.

Otvarajući turnir Zoran Vidović kazao je kako je velika čast i zadovoljstvo što se ovakav događaj održava u Čakovcu i Međimurju. Zahvalio se svima koji na bilo koji način podupiru ovakve inicijative te je sudionicima zaželio puno sportskog uspjeha te da iz Čakovca svojim kućama ponesu puno lijepih uspomena.

Ovo je bio 6. po redu turnir SPL a slijedeći će se održati u Osijeku. Nogmetna škola Međimurje – Čakovec se aktivno ukljucila u projekt SPL čiji je osnovni cilj motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sportske aktivnosti aktivno integriraju u društvo.

Projekt je osmišljen kao liga klubova koji u razmaku od tri mjeseca u raznim gradovima odigravaju turnire, a uz to, svaki je klub prije godinu dana oformio svoju nogometnu momčad kojoj omogućava treniranje i aktivno bavljenje sportom.

Cilj jest omogućiti djeci sa posebnim potrebama da ravnopravno zaigraju i treniraju nogomet ili neki drugi sport za grb svog voljenog kluba na uređenom igralištu.

Za ekipu NŠ Međimurje Čakovec igrala su djeca iz Udruge za autizam Pogled i Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

Ravnateljica: Dragica Benčik, dipl.def.

Treneri:  Santino Debelec, Vedran Vurušić

Djeca igrači: Bisera Topčagić, David Bogar, Danijel Mesarić, Elvis Topčagić

Udruga Pogled

Voditeljica:  Mirna Jambrović – izvršna predsjednica Udruge

Djeca igrači: Luka Pokupec, Jakov Srnec, Jakov Grabar, Josip Petek, Bartol Čubra, Vida Čubra

Liga je pokrenuta na inicijativu udruge Akademija zdravog živjenja, a uz nju su se aktivno pridružili: Zaklada “Mateo Kovačić”, Hrvatski nogometni savez, Hrvatski rukometni savez, Centari za odgoj i obrazovanje te vrhunski domaći sportski klubovi.

Istaknimo da je ambasador SPL hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić.

(Miljenko Dovečer, Foto: NŠ Međimurje-Čakovec)