U burnoj i neizvjesnoj utakmici Sokol osvojio tri veoma važna boda u srazu s Podturnom

Utakmica 22. kola 1. ML, u kojoj su se susreli “Sokol” iz Vratišinca i “Podturen” iz Podturna donijela je mnogo uzbuđenja za navijače i same igrače. Utakmica je donijela mnogo lijepih akcija i prigoda u kojima se moglo uživati. Pa tako domaćini koriste nesporazum u obrani gostiju te se Bojan Kodba sam sjurio prema gostujućem vrataru i smireno realizirao  prigodu koju je dobio .

Gosti i dalje traže put do vrata domaćina . Nakon centaršuta sam u 16 metara ostaje Matija Antolović i poravnava rezultat na 1:1.

Vidjelo se iz pristupa i same igre Sokola da su željni pobjede i bilo je samo pitanje trenutka kada će postići novi pogodak . Sokolov Luka Modrić tj. Mišel Bistrović iz  slobodnog udarca pogađa Tomislava Lisjaka u trepavicu te ovaj zakucava loptu u gol, rezultat je 2:1. Tim rezultatom odlazi se na poluvrijeme. Nakon poluvremena bolje u utakmicu ulaze gosti koji već u prvim minutama nakon ubacivanja u 16 metara, a  domaćini ne uspijevaju izbiti loptu, to koriste na najbolji mogući način i poravnavaju rezultat. Sokol nakon 2 pogotka ubacuje u još višu brzinu i to je urodilo plodom. Šafarić uspijeva iz blizine ubaciti loptu u gostujuću mrežu i to je 3:2 i to je velika radost za domaćina. U 87. minuti sporna situacija u domaćem 16-tercu. Domaći  obrambeni igrač izbacivao je loptu, ali je pritom igrao rukom no sudac ne pokazuje na kazneni udarac. Slijede veliki protesti gostujućih igrača u čemu je prednjačio gostujući igrač Balenović zbog čega je trebao biti sankcioniran, međutim sudac Tomičić kao i kod igranja rukom, tako je  i u ovom trenutku ostao bez potrebite reakcije.

Nakon te situacije tenzije su se podigle  te su gostujući navijači kod   ulaska sudaca u svlačionice verbalno napali glavnog suca pokušavajući ga i fizički napasti, u čemu ih je spriječila domaća redarska služba. Nakon utakmice suce je sa stadiona ispratila policija. Sokol se ovom pobjedom popeo na 13. mjesto na ljestvici. U 23. kolu “Sokol” odlazi na gostovanje kod “Trnave” Goričana koja se trenutno nalazi na 3. mjestu i igra vrlo dobar kvalitetan nogomet, naročito na svom kvrgavom i teškom za igru terenu. Utakmica se igra 22.04. 2018. god.(nedjelja), a započinje u 17:00 sati.

(tekst Saša Obradović, ZR, foto ZR)