U borbi za Drugu ligu Međimurje iz Vukovara donosi samo bod

Na teškom, kvrgavom terenu, sigurno najlošijem u trećoj ligi Međimurje je svejedno krenulo odlučno da se vrati s tri boda iz Slavonije. Od samog početka preuzeli su inicijativu i pritisnuli Vukovar na svoju polovicu . Šanse su se redale jedna za drugom  i već u 9. minuti mogli su povesti. Nakon jedne greške domaće obrane Sabol je sam krenuo prema golu Vukovara i umjesto da puca po golu dodaje loptu do Škvorca koji se nalazio u zaleđu. Ipak u 19. minuti najbolji strijelac gostiju Filip Škvorc najbolje se snašao u kaznenom prostoru kada sa nekih pet metara posprema loptu u mrežu za vodstvo 0:1 . I poslije toga čakovčani dominiraju ali je u nekoliko navrata neprecizan Munivrana i rezultat se do poluvremena ne mijenja.

U drugom dijelu sve se okrenulo,neprepoznatljiva igra čakovčana koji su prepustili inicijativu Vukovaru. U 75. minuti dolazi do poravnanja golom Čakalića koji nakon dobrog ubačaja s desne strane glavom zakucava za 1:1 što je i konačni rezultat.

Da su uzeli i bod zaslužan je vratar gostiju Marko Galoši koji je u nekoliko navrata spašavao svoja vrata. Međimurje je pet kola do kraja i dalje na trećem mjestu , ali sada s 5 bodova iza drugoplasiranog BSK-a i mjesta koje vodi u Drugu ligu. U slijedećem kolu dočekuju u lokalnom derbiju Varteks, a prije toga u srijedu 9.svibnja u 17 sati u Čakovcu igraju uzvratnu utakmicu polufinala kupa NSM sa  Mladost Kometom iz Preloga. Prva utakmica u Prelogu završila je 1:1, a pobjednika u finalu čeka Nedelišće.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)