U-17 reprezentativci oduševljeni Čakovcem

Ljetna žega očito nije previše smetala mladim hrvatskim nogometašima, reprezentativcima U-17 nacionalne vrste. U sklopu sedmodnevnog nogometnog kampa kojeg su proveli u Čakovcu, usprkos visokim temperaturama, odradili su sve planirane treninge i susrete.  Osim treninga odigrali su i dvije kontrolne utakmice. Prvo su gostovali kod Mladosti u Ždralovima povodom 85. obljetnice kluba i s tamošnjim trećeligašem odigrali 3 : 3 .Dvostruki strijelac za reprezentaciju bio je Branšteter dok je jedan zabio Soldo .Drugu utakmicu odigrali su s juniorima Varaždina i također remizirali, ovaj puta rezultat je bio 2:2 . Po jedan gol za reprezentaciju postigli su Groznica i Biuk .Nakon ove pripremne provjere reprezentacija U -17 putuje na međunarodni turnir ” Telki Cup” , koji će biti održan u Mađarskoj između 2. i 7. kolovoza.

Izbornik godišta nogometaša rođenih 2003., legendarni Vatreni iz generacije 98.-e Petar Krpan rekao je kako se ne treba brinuti o budućnosti hrvatskog nogometa.

-Perspektiva je tu kada pogledamo ne samo ovo, već sva godišta koja imamo. No, moramo koristiti svaku priliku da još jednom istaknemo vanserijski uspjeh A reprezentacije. Svi smo još na krilima te euforije, ali i bez tog rezultata možemo se pohvaliti da imamo odlično trenere i odličnu djecu- izjavio je Krpan pritom pozitivnom ocjenivši odluku Hrvatskog nogometnog saveza da bivše reprezentativce i igrače 1. HNL uključi u stručne stožere.

– Stvari koje smo naučili kroz naše karijere mi možemo najbolje prenijeti budućim generacijama, ali veća odgovornost je na klubovima jer mi u reprezentaciji s njima ne provodimo puno vremena- zaključio je.

Glavni instruktor HNS-a Sreten Ćuk pohvalio je uvjete u kojima su boravili od 27. srpnja do 2. kolovoza. -Izrazito smo zadovoljni smještajem u Hotelu Park, a tereni SRC Mladost su bili na visokom nivou. Ovdje moram naglasiti i da nam je NK Međimurje u jeku priprema seniora izašlo u susret- kazao je. Objasnio je kako je novi smjer HNS da aktivnosti različitih reprezentacija dispenzira diljem Hrvatske, a u Čakovec su došli zahvaljujući predsjedniku Međimurskog nogometnog saveza i članu Izvršnog odbora HNS-a Mati Kljajiću.

-Zbog gostoprimstva kojeg smo dobili dužni smo vratiti se s nekom jačom reprezentacijom- poručio je Ćuk.

Svojevrsni domaćin nogometašima bio je prvi čovjek međimurskog nogometa Mato Kljajić koji je najavio dolazak i drugih reprezentacija na pripreme u Čakovec.

-Sretan sam zbog toga da je dečkima bilo lijepo kod nas u Čakovcu. Kamp se poklopio i s Porcijunkulovim pa smo im mogli ponuditi i malo razbibrige.Trudit ću se i dalje da što više reprezentacija dođe u naše Međimurje i već sada mogu potvrditi da će nam u Prelogu početkom rujna trenirati naša U-20 izabrana vrsta, a u Svetom Martinu pripremat će se reprezentacija U-21. Uspjeli smo dogovoriti i suradnju s Rusima pa će u isto vrijeme i njihova U-20 reprezentacija biti u Hotelu Park i trenirati u Čakovcu- izjavio je Kljajić.

Zahvalio se i na podršci koju je za ovu akciju dobio od Grada Čakovca i gradske sportske zajednice.

(MD , Foto : Miljenko Dovečer i Tomica Jakopec)