U 1. HNL pioniri i kadeti brzo zaboravili poraz od Solina, pobjedivši vršnjake iz Šibenika

U  1. HNL za mlade, pioniri i kadeti Međimurja  16. kolom porazima od Solina otvorili su nastavak prvenstva, ali ne za dugo jer je sljedeće 17. kolo bilo  sretno za mlade nogometaše Međimurja .

Protekle subote u Čakovcu su gostovali Šibenčani, a  mladi Čakovčani upisali su pobjede u obje kategorije.

U neizvjesnoj  i čvrstoj utakmici pioniri su pobijedili vršnjake iz Šibenika rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je Dorian Balog u 28. minute utakmice . S osvojenih 26 bodova pioniri drže visoko peto mjesto iza Lokomotive, Hajduka, Dinama i Rijeke.

NK Međimurje: Zrna, Puljić, Marić, Lesjak , Herman , Antolović, Janković, Balog, Ratajec, Krznar, Marton (Novak, Vurušić, Šegović, Goričanec )

Trener: Mario Šarić

Kadeti trenera  Golika konačno  su stigli do druge prvenstvene pobjede. Goste iz Krešimirovog grada ispratili su s tri gola u mreži, a pogotke su postigli Vurušić, Lukovnjak i Lesar. Konačni rezultat bio je 3:1, a sa šest osvojenih bodova kadeti su i dalje posljednji na tablici.

NK Međimurje: Varga L., Varga F., Novak, Kovačević, Kukulić, Heric, Novko, Dežđek, Vurušić, Lukovnjak, Lesar . (Panić, Premužić, Skitarelić, Frančić, Martinjaš, Kirić )

Trener: Gordan Golik

U ligi od 14 klubova iz 1. HNL ispada posljednji klub, a na kraju se zbrajaju rezultati pionira i kadeta. Na zbirnoj tablici mladići Međimurja s ukupnih 32 boda nalaze se na 11. mjestu. Iza njih slijede Slaven Belupo s 29, Šibenik s 27 i posljednji Varaždin s 26 bodova.

U sljedećem kolu naši nogometaši u nedjelju 10. ožujka gostuju u lokalnom derbiju u Varaždinu,

pioniri igraju u 10 sati, a kadeti nakon njih u 11.45 sati .

(tekst i foto Miljenko Dovečer)