Tvrtka “Termoprom” iz Čakovca vrši sanaciju igrališta NK „Rudar“

Poznato je da NK „Rudar“ ima samo jedno igralište na kojem igraju i treniraju sve kategorije kluba počevši od vrtića pa završno sa seniorskom ekipom.
Normalno je onda da se tako iskorišteno igralište troši te da je svako malo potrebno njegov popravak što u većem ili manjem obimu.
Kako je dolaskom proljeća došlo i lijepo vrijeme u Rudaru su odlučili da je došlo i vrijeme za sanaciju nogometnog terena.
Zato se danas na igralištu sa strojevima pojavila tvrtka Termoprom iz Čakovca u vlasništvu Miroslava Novinšćaka, svima poznatog uspješnog poduzetnika kao i predsjednika NK „Polet“ iz Svetog Martina na Muri, te iskoristila ovaj lijepi dan da sanira u čim većoj mjeri već zaista „izraubano“ igralište.


Sam teren je prvo dobro ispikan, zatim je na njega posipano 18 kubika( oko 30 tona) pijeska, da bi se zatim sve to poravnalo, ispunile rupe koje su nastale uslijed velikog korištenja igrališta.
Nakon dugotrajnog rada na samom igrališta sa zato predviđenim strojevima pijesak se skoro više nije ni primjećivao. Kako nam je rekao gospodin Novinšćak sad slijedi još u ponedjeljak dosijavanje trave te zalijevanje i valjanje samog igrališta.


Još na skupštini NK „Rudar“ gospodin Novinšćak je istaknuo kako je neophodna suradnja između ova dva naša trećeligaša Poleta i Rudara, a ovo je samo jedan vid i početak vjerujemo jedne lijepe i duge suradnje. Pa zato iz Rudara prema gospodinu Novinšćaku idu velike zahvale.

Moramo ovdje spomenuti i uvijek prisutnog kada Rudaru treba pomoći oko nekih radova i gospodina Branka Žganca koji je u ovoj nestašici kiše i malog nivoa rijeke Mure produbio  mjesta za navodnjavanje i tako omogućio normalno zalijevanje samog igrališta, pa i njemu idu zahvale od strane kluba.


Iako samo igralište danas nije bilo dostupno za treninge, ipak smo na njemu našli one najmlađe vrtićance s trenerom Sanjkovićem koji su zdušno uživali na malom pomoćnom igralištu.

(tekst i foto: zr)