Tucak obznanio popis trinaestorice koji će činiti tim Barakude na Olimpijskim igrama

Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis reprezentativaca na koje računa na Olimpijskim igrama. Sa svojim odabranicima otvorit će svoj nastup u Tokiju 25. srpnja utakmicom s Kazahstanom u skupini B gdje ih očekuje i Srbija, Španjolska, Australija te Crna Gora.

Popis Barakuda koje je izbornik Tucak odabrao da zaigraju pod hrvatskim stijegom glasi:

VRATARI

 1. Marko Bijač
 2. Ivan Marcelić

CENTRI

 1. Luka Lončar
 2. Josip Vrlić

BRANIČI

 1. Andro Bušlje, kapetan
 2. Marko Macan
 3. Paulo Obradović

NAPADAČI

 1. Lovre Miloš
 2. Maro Joković, zamjenik kapetana
 3. Xavi Garcia
 4. Ante Vukičević
 5. Luka Bukić
 6. Loren Fatović

– Ovo je najteža odluka za svakog trenera i izbornika. Nakon prvotnih kvalifikacija za Olimpijske igre a potom i iscrpnih priprema, odabrali smo trinaestoricu igrača koji će predstavljati Hrvatsku

na Olimpijskim igrama. To su po mojoj procjeni, u konzultaciji s ostalim suradnicima, u ovom trenutku najboljih trinaest. Želim se zahvaliti svim igračima koji su od početka uključeni u pripreme reprezentacije. Zahvaljujući njihovom zajedničkom radu, želji i volji uspješno smo iznjedrili trinaest najkvalitetnijih igrača. Hvala svakome pojedinačno. Uspjeh u Tokiju bit će naš zajednički – rekao je Ivica Tucak, izbornik.

Reprezentacija dalje vrijedno radi na pripremama za svoj nastup u Tokiju te danas putuje na turnir u Cagliari gdje će se susresti s reprezentacijama Italije i Rusije. Prvu će utakmicu Hrvatska odigrati u petak, 9. srpnja od 20.30 sati protiv reprezentacije Rusije, dok sljedećeg dana 10. srpnja igra od 19.00 sati protiv domaćina Italije. Po završetku turnira, u nedjelju reprezentacija odlazi kućama te se ponovo okuplja u Zagrebu 15. srpnja gdje nastavlja s pripremama do odlaska u Tokio.

Ivana Janković

Hrvatski vaterpolski savez