Trideseta obljetnica sjajnog uspjeha sportaša Policijske uprave međimurske

 

Prije 30 godina policijski službenici Policijske uprave međimurske 2. sportskim igrama hrvatske policije uvjerljivo su osvojili 1. mjesto te su ponovno okupljeni evocirali uspomene na uspješne policijske i sportske dane  

U srijedu, 15. svibnja 2024. godine na prostoru Adrenalinsko-rekreacijskog centra Pozoj u Donjoj Dubravi okupili su se bivši i sadašnji međimurski policajci te u kratkom druženju evocirali uspomene na zapažene sportske rezultate koje su postigli prije 30 godina.

Naime, u rujnu 1994. godine u Zagrebu održane su 2. sportske igre hrvatske policije. U konkurenciji desetak ekipa iz svih policijskih uprava i gostujućih ekipa tadašnje financijske policije, vojne policije, pravosuđa i carine, 1. mjesto uvjerljivo je osvojila ekipa međimurske, varaždinske i krapinsko-zagorske policije koju su uglavnom sačinjavali policajci i policajke iz Međimurja (od 44 člana čak 32 su iz bili iz Policijske uprave međimurske) što je pokazalo snagu naših sportaša – policajaca u to vrijeme. Pobjednička ekipa je osvojila čak 245 bodova, dok drugoplasirana ekipa svega 175 bodova.

U krosu na 3000 metara reprezentacija međimurske, varaždinske i krapinsko-zagorske policije osvojila je prvo mjesto, a u gađanju puškom drugo mjesto. U gađanju službenim i malokalibarskim pištoljem ekipama tih triju uprava sjeverozapadne Hrvatske pripala su visoka mjesta. Odbojkašice su osvojile ukupno treće mjesto, a u borilačkim sportovima drugo mjesto. Dakle, bili su uspješni u svim sportovima (i onima koje možda nismo spomenuli)  u kojima su sudjelovali na natjecanju.

U najatraktivnijem disciplini, malom nogometu osvojeno je prvo mjesto. U finalu su naši predstavnici, nakon žustre i uzbudljive igre pobijedili nogometaše vukovarsko-srijemske policije, rezultatom 3:2. Ekipu u malom nogometu tada su sačinjavali  Josip Kuhanec, Zoran Hajdinjak, Ivan Vrček, Alen Debelec, Krešo Žnidarić, Branko Sušec, Mladen Anderlin, Nenad Marčec, Drago Juričan, Dragutin Pintarić, Željko Kovačić i Sanimir Đaković. Ekipu je nadasve uspješno predvodio Vladimir Vidović.

Za prvo mjesto u sveukupnom poretku reprezentacija međimurske, varaždinske i krapinsko-zagorske koju je tada vodio Branko Sušec je uručen veliki prijelazni pehar, dok je Vladimir Vidović primio pehar za nogometni tron. U to vrijeme dužnost načelnika Policijske uprave međimurske obnašao je Marijan Varga.

Nogometaši Policijske uprave međimurske posebice su ostvarili niz izvrsnih rezultata. Tako se u mnoštvu natjecanja može izdvojiti sudjelovanje na velikom međunarodnom malonogometnom turniru u Nizozemskoj, gdje su s ponosom predstavljali sve hrvatske policajce, a iznimne sportske uspjeha nizali su i u narednim godinama.

Svi ti sportski entuzijasti zaslužuju velike čestitke i danas, pošto su sportskim uspjesima i dobrim duhom te viteškim borbama pronijeli dobar glas o sportu i timskom radu, šireći pritom pozitivnu energiju.
(PU međimurska, Foto: PU međimurska i privatna arhiva sudionika sportskih natjecanja)