Tri zlata i dvije bronce na državnom prvenstvu karate Centra Šenkovec

U nedjelju 1. prosinca 2019. godine  u Sesvetama je održano prvenstvo Hrvatske za kadete,juniore i mlađe seniore u katama.               Natjecanje su otvorile juniorske ekipe u katama. Karate centar Šenkovec  nastupio je u sastavu : Roko Štokić, Goran Mihalković i Filip Balent. Polufinalni nastup protiv ekipe karate kluba Rab Empi bio je dobar, ali nedovoljno snažan za ulazak u finale. Osvajanjem trećeg mjesta ekipa je ponovila rezultat s prošlogodišnjeg državnog prvenstva.

Ekipa juniorki u sastavu Stela Horvat, Sabina Petković i  Inga Grgić bila je favorit od samog početka. U polufinalu, protiv ekipe karate kluba Vukovar 91. te u finalu protiv karate kluba S.Krivski Termal iz Daruvara pokazale su da su dominantne i s lakoćom  obranile naslov državnih prvakinja.               U kategoriji juniorki nastupilo je 14 natjecateljica. Sabina Petković je lagano prošla kroz eliminacijski dio natjecanja, a u finalu je protiv Klare Braje iz KK Omega pokazala zašto već duže vrijeme dominira u svojoj kategoriji. Odlična izvedba kate Gojushiho dai; snažna, agresivna, tehnički korektna s iskusno posloženim ritmom,  zasluženo brani prošlogodišnju titulu s pola boda prednosti u konačnom zbiru bodova.

U  kategoriji kadetkinja s 24 natjecateljice u konkurenciji, naše dvije predstavnice Stela Horvat i Inga Grgić bile su žrijebom razdvojene na suprotnim stranama liste, a to je situacija koju smo priželjkivali. Stela je prva krenula s nastupima, ali u finalnoj rundi natjecanja ne uspijeva se plasirati na prvu poziciju za kojom zaostaje 0,52 boda. Tea Buljan iz KK Shinan protiv Stele nije imala šanse pa tako osvojenim 3. mjestom Stela nastavlja kontinuitet osvajanja državnih medalja u pojedinačnoj konkurenciji.               Inga Grgić kvalifikacijski dio prolazi s dva boda prednosti ispred ostatka konkurencije, u finalnoj rundi je s 1,5 bodova bolja od drugoplasirane.U finalnom meču protiv Klare Braje iz KK Omega Inga ne dopušta iznenađenja i po šesti put osvaja titulu prvakinje Hrvatske.

Trener Tihomir Grgić : „ samo natjecatelji i ja znamo kakvo turbulentno razdoblje je iza nas , ali sretan sam što se po rezultatima to ne vidi. Dva pojedinačna zlata,ekipno zlato i dva treća mjesta su veliki doseg i nije lako doći do njega pogotovo kada sve te titule branite. Čestitao bih dečkima koji su nakon samo nekoliko zajedničkih treninga ponovili prošlogodišnju medalju,a ni finale nije bilo daleko. Od cura sam i očekivao dominaciju koju su one svojim izvedbama i potvrdile. Moram napomenuti da smo se zadnja tri mjeseca  više bavili terapeutskim vježbama kako bi u funkciju doveli gležanj (Sabina), rame ( Stela), a Inga je priča za sebe. 3.9. je operirala koljeno, oporavila se i nastupila na svjetskom prvenstvu samo ekipno  te nakon samo tri mjeseca došla do forme s kojom je potvrdila da je psihički i fizički spremna za osvajanje novih odličja.               Moram posebno zahvaliti dr. Goranu Kozjaku, Robertu Bošnjaku, Alenu Horvatu, Danielu Santu i osoblju Daruvarskih toplica te našem Jošku i osoblju Biotreninga iz Zagreba bez kojih ovih rezultata ove sezone definitivno ne bi bilo.               Do kraja ovog dijela sezone očekuje nas još nastup slijedeći vikend na balkanskom prvenstvu i nastup na svjetskoj Youth league u Veneciji od 12.-15.12.2019. gdje se također nadamo dobrim nastupima.“

(Dejan Mihalković)