Tri mlada belgijska biciklista – teške nuspojave Pfizera

Nakon 125 mladih sportaša umrlih nenadano i kako oni kazu tragično i na tisuće onesposobljenih za daljnji sport zbog nus pojava, evo jedne vijesti iz Belgije.

Tri mlada belgijska biciklista iz Kempena u Belgiji imaju problema sa srcem nakon cijepljenja Pfizer, a dvojica su primljena na intenzivnu njegu. Trojica mladih biciklista dio su istog tima.

Yarno Van Herck (15), zadobio je ubod nožem u prsa tijekom utrke u Vorselaaru za koji se ispostavilo da je miokarditis (upala srčanog mišića).

Joppe Erpels (17), završio je na intenzivnoj njezi zbog problema sa srcem.

Xanderu Verhagenu (17) nije bilo dobro tijekom treninga.

Kris Van der Mieren, liječnik Belgijskog biciklističkog saveza. “U srpnju je Federalna agencija za lijekove i zdravstvene proizvode (FAMHP) primila pismo o rizicima dva MRNA cjepiva od Pfizera i Moderne. Navodi se da postoje slučajevi miokarditisa i perikarditisa – upale srčanog mišića i upale srčane membrane, koji se mogu javiti i 14 dana nakon cijepljenja, te da se češće javljaju nakon druge doze, a češće kod mladih, sportskih muškarci. Ali sada znamo za tri! To više nije tako rijetko…..onda brinemo!” kaže za HLN.

(izvor: https://nomoresilence.world/, foto: Screenshot)