TREŠNJIĆ KUP ZAGREB Fenomenalni nastup Macana Nedelišće na prvom Parkour natjecanju

Parkour je nova gimnastička disciplina koja sve više dobiva na popularnosti diljem svijeta, ali i kod nas. Zbog velike ekspanzije pod svoju granu stavila ga je Svjetska gimnastička federacija (FIG), a i Hrvatski gimnastički savez pokrenuo je službena natjecanja. Tako je i na petom izdanju zagrebačkog Trešnjić kupa, ujedno po prvi put održano i natjecanju u parkouru. Svoje prvo službeno natjecanje po velikom uspjehu pamtit će i članovi Gimnastičkog kluba Macan iz Nedelišća koji su se kući vratili s 15 pojedinačnih medalja i tri ekipna pehara. Veliki rezultat posljedica je prepoznavanja potencijala parkoura i posvećenosti školovanih trenera ovoj disciplini. “U ove dvije godine, koliko je prošlo od osnutka kluba, primarno smo razvijali program Univerzalne sportske igraonice i škole posvećen najmlađima, no ove 2024. godine posvetili smo se parkouru. Želja nam je Nedelišće staviti na hrvatsku parkour mapu, ponosni smo na naše prve parkour medalje, a prema pokazanom na Trešnjiću – vjerujemo kako našim parkuristima i parkuristicama slijede novi, sjajni uspjesi!” kazala je o prvom nastupu svojih članova predsjednica kluba Tanja Mesarić Novak. Vrijedna parkour ekipa, čije treninge klub provodi u suradnji s Udrugom sportske rekreacije Urbani sportovi, nastupila je u subotu 23. ožujka na 5. Trešnjić kupu u obje parkour discipline, Speed i Chase Tag  i osvojila sedam zlata, četiri srebra i isto toliko bronci. Tome su mladi Macanovci pridodali i dva ekipna zlata i jedno ekipno srebro. Uz to stekli su vrijedno iskustvo nastupa i natjecanja s drugim klubovima, ali i učvrstili međusobno prijateljstvo.

OSVAJAČI MEDALJA

Disciplina Speed:

3 zlata u svojim kategorijama osvojili su Paula Tošić, Rafael Zember i Fran Medlobi

2 srebra u svojim kategorijama osvojili su David Gavez i Paris Posavec

2 bronce u svojim kategorijama osvojili su Natan Gašpar i Teodor Begić

2 ekipna zlata osvojile su ekipe u sastavu Daniel Stojko, Ian Herman, David Gavez, Šimun Baranašić i Nadan Emmanuel Obase (kategorija 3) te ekipa u sastavu Maksimilian i Teodor Begić, Paris Posavec i Fran Medlobi (kategorija 4)

Ekipno srebro osvojila je ekipa u sastavu Matej Bratko Štorga, Leonard Begić, Natan Gašpar i Rafael Zember (kategorija 2)

U disciplini Chase Tag, u kojoj se natjecalo samo pojedinačno, medalje su osvojili:

4 zlata za Vedrana Tošića, Paulu Tošić, Davida Gaveza i Frana Medlobija

2 srebra za Daniela Stojka i Parisa Posavca

2 bronce za Šimuna Baranašića i Maksimiliana Begića

Tomica Jakopec